Bitcoin (BTC) Madencilik Geliri 2021 Boğasından Önceki Seviyeye Geriledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) madencilik geliri son iki yılın en düşük seviyesine gerilerken hash rate’te düşüş gözlendi. Benzer bir durum en son 2021 boğasından önce yaşanmıştı.

Bitcoin madencilik geliri iki yılın en düşük seviyesi olan 11,67 milyon dolara geriledi. Benzer bir veri 2 Kasım 2020 tarihinde Bitcoin’in piyasa fiyatı 13.500 dolar civarındayken gözlemlenmişti. En son 2020 yılında görülen bu seviyelerden birkaç ay sonra 2021 boğa sezonu başlamıştı.

Ekim ayının sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 316,7 EH/s seviyelerine yükselen Bitcoin hash oranı, son verilere bakıldığında geçtiğimiz ay istikrarlı bir düşüşe tanık oldu ve saniyede ortalama 220 EH/s’ye kadar geriledi.

Öte yandan Bitcoin madencilik zorluk seviyesinin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 36.95T‘de konumlanması madencilerin kar oranını iyice kısıtlıyor. Bir sonraki bloğun tamamlanmasına henüz 8 gün kadar bir süre olsa da şuan için tahminlere göre gelecek blok zorluğunun %6.35 azalması bekleniyor. Azalma gerçekleşirse en azından kısa vade için madencilerin biraz nefes alabileceği düşünülüyor.

İçinde bulunduğumuz süreçte ise Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşler ve artan enerji fiyatları gibi faktörler dolar bazında bakıldığında Bitcoin madenciliğini daha karsız kılıyor.

Dünya çapında Proof of Work (PoW) madencilik tartışmaları devam ederken geçtiğimiz hafta New York Valisi Kathy Hochul, eyalet sınırları içerisinde PoW sistemiyle yapılan madenciliği önümüzdeki 2 yıl boyunca yasaklayan tasarıyı onaylamıştı. Son günlerde blokzinciri ve kripto paralar konusundaki sıcak tutumuyla gündeme gelen Rusya ise 2023 yılında devreye girebilecek bir madencilik yasası ile bu alanın önünü açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin (BTC) Madencilik Geliri 2021 Boğasından Önceki Seviyeye Geriledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!