FTX’in çöküşü mini dizi oluyor: Amazon Prime Video’da yayınlanacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısa süre önce iflas eden kripto para borsası FTX, 8 bölümden oluşan bir mini diziye konu olacak. FTX’in ve liderliğinin ardındaki çözülmeyi bekleyen skandalları araştıran mini dizinin yakında çekimlere başlaması planlanıyor. 

Söz konusu mini dizi teknoloji şirketler grubu Amazon tarafından satın alındı. FTX borsasının konu olduğu dizinin ise Amazon’un video akış hizmeti Prime’da yayınlanması bekleniyor. 

Eğlence dergisi Variety’nin 23 Kasım tarihli bir haberine göre, sekiz bölümlük mini dizi FTX ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ı haber yapan gazetecilerin içeriden aldıkları bilgilere dayanacak. 

Avengers: Endgame ve Marvel’a ait diğer birçok filmin yönetmenliğini üstlenmeleriyle ünlenen Joe ve Anthony Russo kardeşlerin FTX’i dizi haline getirme fikrini Amazon’a sattıkları ve diziyi yönetmeyi planladıkları bildirildi. 

Bununla birlikte dizinin hangi yöne gideceği, hangi kaynaktan çekileceği, hangi zaman dilimi ve kişilere odaklanacağı gibi detaylar şimdilik gizli tutuluyor. 

Russo kardeşler Variety’ye verdikleri röportajda, FTX borsasını dizi haline getirmek istemlerinin sebebi olarak şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en küstah dolandırıcılıklardan biri olduğunu belirttiler ve SBF hakkında ise şu ifadeleri kullandılar: 

“Her şeyin merkezinde, karmaşık ve potansiyel olarak tehlikeli motivasyonları olan son derece gizemli bir figür oturuyor. Nedenini anlamak istiyoruz.” 

Öte yandan Amazon’un, mini dizinin çekimlerini Mart 2023 gibi erken bir tarihte başlatması planlanıyor. Şu anda her ne kadar dizide hangi oyuncuların rol alacağı belli olmasa da Russo kardeşlerin ana karakterler için birlikte çalıştıkları önceki Marvel oyuncularıyla görüşmelerde bulunduğu bildirildi. 

Öte yandan FTX’in, The Big Short ve Wolf of Wall Street gibi filmlerden ilham aldığı dizi fikri, neredeyse bir haftadan fazla bir süredir Twitter’da bir hayli ilgi çekti. Twitter’daki topluluğun bazı üyeleri şimdiden Sam Bankman-Fried’a, Alameda CEO’su Caroline Ellison’a, Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya hangi oyuncuların hayat vereceğini belirleme konusunda yorumlarda bulundu. 

Bir Twitter kullanıcısı, 12 Kasım tarihinde paylaştığı bir ‘tweet’te SBF karakterini oynaması için Wolf of Wall Street’te rol alan Jonah Hill’i ve Changpeng Zhao’yu ise komedyen Jimmy O. Yang’i seçerek “FTX THE MOVIE” fikrini öne sürdü. 

#FTX THE MOVIE @SBF_FTX @cz_binance pic.twitter.com/DWorL6G7An

— EvilEyes (@SolanaEyes) November 11, 2022

Hollywood’un, dünyanın en iyi kripto borsalarının çöküşüne odaklanan hikayelerin haklarını almaya oldukça hevesli olduğu görünüyor. 

The Big Short kitabının yazarlığıyla tanınan ve aynı zamanda finans gazeteciliği yapan Michael Lewis FTX’in çöküşe doğru yol aldığı aylarda Bankman-Fried ile altı ay geçirdikten sonra bir FTX öyküsünün kitap haklarını satmak istediği bildirildi. 

Ayrıca, teknoloji devi Apple’ın ise video akış hizmeti Apple TV Plus için bir film yaratma amacıyla rakipleri Amazon ve Netflix’i geride bırakan haklar için ön sıralarda yer aldığı kaydedildi.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’in çöküşü mini dizi oluyor: Amazon Prime Video’da yayınlanacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!