Busan, yerel kripto borsası kurmaktan vazgeçiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’te meydana gelen çöküş, yalnızca kripto şirketlerini ve yatırımcıları etkilemekle kalmadı aynı zamanda borsa ile iş birliği yapan tüm şehirleri de etkiledi.

Yerel haber ajansı Yonhap’ın 23 Kasım tarihli bildirisine göre, Güney Kore’nin en büyük ikinci şehri Busan, FTX çöküşünün bir sonucu olarak yerel kripto borsası kurma planlarını yeniden değerlendirecek. 

Busan Hükümeti ve finans alanındaki yetkililer, FTX iflasının ortasında yerel bir kripto para borsası kurma konusunda endişe duymaya başladı. 

Busan Kenti konuya ilişkin resmi bir açıklamada “Çeşitli koşullar göz önüne alındığında, Busan şehrinin bir dijital varlık borsasının kurulmasını teşvik etmesi mantıksız” ifadelerini kullandı. 

Busan şehri, bilindiği üzere geçtiğimiz birkaç ayda pek çok kripto borsalarıyla anlaşmalara vararak yerel bir dijital varlık borsası kurmakla ilgileniyordu.  

Busan kentinin yönetimi Ağustos 2022’de FTX ile iş birliğine imza atmıştı. Busan ve FTX ortaklığı, şehrin Asya’da dijital finans merkezi olma hedefinin bir parçası olarak Busan Dijital Varlık Borsasını kurmayı amaçlıyordu. 

Busan, FTX ile gerçekleştirilen anlaşmanın ardından kripto borsası Huobi Global ile ortaklık kurdu. Huobi Global’in ayrıca 2019 yılından bu yana Güney Kore’de ofisi bulunuyor. Geçtiğimiz ekim ayında Busan kripto ortaklıklarını Crypto.com ile genişletti. 

Busan kenti, daha öncelerinde ise Binance ile bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzalamıştı. Güney Kore’nin ikinci en büyük şehri, bu anlaşma ile blokzincir girişimlerini ve işletmelerini teşvik etmek için Busan’ın blokzincir düzenlemesinden bağımsız bölgesini aktif hale getirmeyi amaçlıyordu.

Öte yandan Busan kenti, 2019 yılının temmuz ayında turizm, finans, lojistik ve kamu güvenliği gibi sektörlerde çeşitli blokzincir uygulamalarını benimsemeyi planlayarak, blokzincir teknolojileri için düzenlemelerden bağımsız bir bölge olarak belirlendi. Yerel hükümet, 2019’un sonlarında telekom devi KT ile iş birliği içinde blokzincir tabanlı bir dijital para biriminin geliştirilmesini başlatmasından bu yana blokzincir planlarını aktif olarak sürdürmeye devam ediyor. 

İlginizi çekebilir: Güney Kore kripto borsalarını araştırıyor 

Busan, daha önceleri blokzincirine olanak tanıyan elektrik santralleri geliştirme projelerinde yer almasının yanı sıra, Hyundai Pay gibi kripto cüzdanı öncüleriyle iş birliğine imza atmıştı. 

Son yayınlanan bildirilere göre Busan kenti, yerel kripto borsası kurma planlarını yeniden gözden geçirme kararı almasına rağmen blokzincir hedeflerinden vazgeçmiyor. 

Son olarak yerel bir yetkili konuya ilişkin, “Busan, blokzincir düzenlemelerinden bağımsız bir bölge olarak belirlendi, bu yüzden de Busan’ı bir finans merkezine dönüştürmek için çeşitli yollar arayacağız” açıklamalarında bulundu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Busan, yerel kripto borsası kurmaktan vazgeçiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!