Golden State Warriors’a FTX’in İflası Nedeniyle Dava Açıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Golden State Warriors’a bir taraftar tarafından, kripto para birimi merkezi borsa FTX’i tanıttıkları için 750.000 $’lık dava açıldı. Ayrıca dava FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried ve Alameda’nın CEO’su Caroline Ellison’ı da hedefliyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Golden State Warriors Davası

Yakın zamanda olan FTX’in iflası, kripto endüstrisini kasıp kavuruyor. SBF’nin sosyal medyadaki tüm varlıkların iyi olduğunu söyleyen eylemleri, FTX’in yerel token’ı FTT’nin parçalanmaya başlamasının ardından hızla bir pazar kargaşasına dönüştü. Bu, bölüm 11 kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nde şirketin iflas başvurusuna yol açtı.

Kripto devinin düşüşünün uzun süreli etkilerinin olması bekleniyor. Ayrıca bunlardan ilkine, FTX’i destekleyen ünlüler ve şirketlerden tazminat talep eden davalar ile tanık oluyoruz. Elliott Lam, örgütün şu anda iflas etmiş durumdaki FTX’i hileli bir şekilde tanıttığını iddia etmektedir. Bununla birlikte FTX’in Amerika Birleşik Devletleri dışındaki kullanıcıları adına Warriors’a toplu dava açtı.

Golden State Warriors, Aralık 2021’de FTX ile “profesyonel sporlarda kripto para birimi ortaklığını” duyurmuştu. İş birliğinin “NFT’lerin küresel hayran katılımında oynadığı rol de dahil olmak üzere kripto para birimi entegrasyonu ve benimsenmesi etrafında yenilik yapması” bekleniyordu.

FTX’in Sonu

FTX çöktükten sonra, Warriors borsayı tanıtmayı hemen durdurdu, ancak bazı yatırımcıların gözünde zarar çoktan verilmiştir. Dolayısıyla 750.000 $ tazminat isteyen toplu bir davadır. Toplu dava bir veya daha fazla davacının, sınıf olarak bilinen ve başarı durumunda gelirlerin aralarında paylaştırılacağı daha büyük bir grup adına dava açmasına izin veren yasal bir işlemdir.

Golden State Warriors, SBF’nin yasa dışı olduğu iddia edilen eylemlerinden etkilenen tek NBA takımı değil. Miami Heat, sahalarının isim haklarını 2021 yılının Haziran ayında 135 milyon dolarlık bir anlaşmayla önümüzdeki 19 yıl için FTX’e satmıştı. Şirketin iflası ilgili haberler daha netleşmeye başladığında ve SBF FTX’in CEO’luğundan istifa ettiğinde, Miami Heat ekibi anlaşmayı feshetme kararı aldı. Kulüp şimdi piyasada adı lekelenmemiş yeni bir ortak arıyor.

Ünlü Onayları ve Yeni Fırsatlar

Stephen Curry de kendi metaverse versiyonu olan Curryverse için bir ticari marka başvurusunda bulunmuştur. Bununla birlikte FTX ile bir ortaklık anlaşması yaparak Web3’e dahil oldu. FTX ABD Başkanı Brett Harrison’a göre FTX, basketbolun üç sayılık kralı sayesinde takımına ulaştı:

“Stephen Curry ile olan ortaklığımız sayesinde, Warriors organizasyonuyla tanıştık ve temel değerlerimizle uyumlu bir takımla ortak olmaktan heyecan duyuyoruz.”

Bu nedenle, Curry’nin FTX fiyaskosunun ortasında dava edilen birçok ünlüden biri olması şaşırtıcı değil. Curry’nin yanı sıra NFL yıldızı Tom Brady, Gisele Bundchen, Los Angeles Lakers eski yıldızı Shaquille O’Neal, eski beyzbol oyuncusu David Ortiz, komedyen ve film yıldızı Larry David ve iş adamı Kevin O’Leary’ye de dava açılmıştır. Dava nedeni FTX’in “ülke genelindeki bilgisiz yatırımcılardan yararlanılması için tasarlandığını” iddia ediyor.

SBF’nin imparatorluğunun çöküşü sadece davalardan ibaret değildir. Aynı zamanda yatırımcılara yeni fırsatlar da getirmiştir. 11 Kasım’da FTX Yacht Club’da SBF’nin endüstrinin gözdesi olmaktan çıkıp istenmeyen adama dönüşmesinden ilham alan yeni bir NFT koleksiyonu lanse edilmiştir. Koleksiyon tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükseldi.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Golden State Warriors’a FTX’in İflası Nedeniyle Dava Açıldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!