Bitcoin (BTC) Madencisi Milyarlarca Dolar Zarar Etti: Faaliyetleri Konusunda Şüpheli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) madencisi Core Scientific, finansal belirsizlik ve Bitcoin fiyatındaki düşüşle birlikte gelen mali krizler nedeniyle önümüzdeki 12 ay için faaliyetlerini devam ettirme konusunda önemli bir şüphe duyduklarını açıkladı.

Bitcoin madencilik şirketi Core Scientific yayınladığı üçüncü çeyrek raporunda, 434,8 milyon dolar net zarar ettiğini açıkladı. Şirket, Kasım 2023‘e kadar faaliyetlerine devam edebilmek için ek likiditeye ihtiyacı ve büyük bir belirsizlik içerisinde olduğunu söyledi.

Firmanın ilk iki çeyrekteki 862 milyon dolarlık net zararının ardından üçüncü çeyrek için paylaştığı bu verilerle birlikte 2022 yılı için toplam net zararı, 1,71 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Bitcoin fiyatındaki ciddi düşüş ve madencilik giderlerinin artmasının ardından bir belirsizlik ortamına sürüklenen şirket, daha önce iflas eden birçok madencilik şirketinin arasına katılabilir.

Kasım 2023’e kadar faaliyetlerini sürdürebilmek için ek likiditeye ihtiyaç duyacağını belirten şirket, nakit kaynaklarının “2022 yılı sonuna kadar ya da daha erken tükeneceğini” öngördüğünü de açıklamalarına ekledi:

Şirketin mali durumuna ilişkin belirsizlik göz önüne alındığında, Kasım 2023’e kadar faaliyetlerini sürdürebileceği konusunda önemli şüpheler bulunmaktadır.

Şirket geçtiğimiz ay SEC’ye yaptığı bildirimde, elinde sadece 24 BTC ve 20 milyon dolarlık bir nakit kaldığını açıklamıştı. Şirket, Terra (LUNA) çöküşünün ardından haziran ayında Bitcoin satışlarına başlamış ve tam 7.202 BTC satmıştı.

Kasım ayının başlarında Core Scientific hissedarlarının olası bir iflastan korunmak için yasal arayışa girdikleri belirtilmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin (BTC) Madencisi Milyarlarca Dolar Zarar Etti: Faaliyetleri Konusunda Şüpheli
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!