Borsalardan çekilen aylık BTC miktarı rekor kırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in likidite sıkıntılarının ardından iflasını duyurması, yatırımcıları merkezi borsalardan uzaklaştırmış gibi gözüküyor. Kendi kendine saklamaya yönelen yatırımcılar, varlıklarını çekmek üzere borsalara akın etti.

Glassnode’un 21 Kasım’da yayınlanan Zincir Üstünde Bir Hafta raporuna göre, borsalardan geçtiğimiz 30 günde net 172.700 Bitcoin (BTC) çekildi. Bu değer, kripto para borsalarından şimdiye kadar çekilen en yüksek aylık değeri temsil ediyor.

Cointelegraph’ın haberine göre, bundan önceki aylık BTC çekim rekoru Haziran 2022’de kırılmıştı. Fakat yeni değer, önceki rekoru epey gölgesinde bırakıyor.

Borsalardan coin çekilmesi, çoğunlukla yatırımcıların yakın zamanda satış yapmayı planlamadığı anlamına geliyor ve fiyatta yükseliş beklentisi olarak yorumlanıyor. Ne var ki, FTX’in iflası sonrası merkezi borsalara güvenin azalması, yatırımcıların varlıklarını çekmelerinde rol oynamış olabilir.

Borsaların Bitcoin pozisyonlarındaki net değişim. Kaynak: Glassnode

Glassnode verileri, borsalar ile ilişkili işlem oranında da artış olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz iki hafta boyunca günlük işlem sayısı 246 bini geçti. Bunların yarısına yakınını borsalar ile ilişkili işlemler oluşturuyor.

Borsa ile ilişkili işlemler arasında çekim işlemleri, yüzde 29,2 oran ile öne çıkıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Borsalardan çekilen aylık BTC miktarı rekor kırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!