FINRA, FTX’in çöküşü sonrası şirket iletişimlerini incelemeye aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli kendi kendini denetleyen organizasyon Finans Sektörü Düzenleme Kurumu (FINRA), üye şirketlerin bireysel iletişimini sundukları kripto ürün ve hizmetleri bakımından inceleme altına aldı.

FINRA, yaptığı resmi duyuruda şirketlerin 1 Temmuz-30 Eylül arasında bireysel tüketici iletişimini nasıl yürüttüklerine dair inceleme başlattığını açıkladı. Kriptoyla ilişkili bireysel iletişimi inceleme kararı, FTX’in çöküşü sonrası alındı.

Herhangi bir 30 günlük dönemde 25’ten fazla bireysel yatırımcı için oluşturulan veya onlara sunulan yazılı tüm mesajları (elektronik olanlar dahil), FINRA tarafından “bireysel iletişim” olarak tanımlanıyor. Video, sosyal medya, mobil uygulamalar ve internet siteleri de bu kapsamda değerlendiriliyor.

In its exam notice, FINRA, inceleme bildiriminde şirketlerden her bir bireysel iletişim için kamuya ilk kez sunuldukları tarih, FINRA’nın reklam düzenleme departmanına sunulup sunulmadığı ve şirkette bir yetkili tarafından onaylanıp onaylanılmadığı gibi ek bilgiler sunmalarını talep etti.

Soruşturma 14 Kasım’da, bireysel kripto ürün ve hizmetlerinde yanlış bir tanıtım yapılıp yapılmadığını tespit etmek için başlatıldı. Kripto reklamları, özellikle de kripto boğa piyasasının zirve noktasında büyük ilgi görmüştü. Super Bowl 2022’nin gündeminde de kripto reklamları yer aldı, hatta FTX’in reklamı en çok konuşulanlardan biri oldu.

Bu tür reklamların çoğu, reklam standartlarına uymadığı ve kripto yatırımlarıyla ilişkili riskleri saklarken getirilerini parlattığından dolayı düzenleyicilerin endişelerinin merkezinde bulundu.

Tom Brady, Larry David ve Steph Curry gibi FTX elçiliği yapmış ünlüler de toplu davayla karşı karşıya kaldı. Davada söz konusu ünlüler, deneyimli olmayan yatırımcılardan avantaj sağlamak için tasarlanmış FTX’in reklamını yapmak ile suçlanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FINRA, FTX’in çöküşü sonrası şirket iletişimlerini incelemeye aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!