FBI iadesinden FTX hackine, Sam Bankman-Fried ile ilgili söylentiler büyüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX çöküşünün etkileri kripto endüstrisinin tamamında hissediliyor. FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) hakkındaki söylenti ve spekülasyonlar kripto topluluğunda bomba etkisi yaratmaya devam ediyor. 

Sosyal medyada dolaşan söylentilerden biri, SBF’nin aralık ayında çıkması planlanan bir masterclass başlatacağı oldu. Geçtiğimiz haftalarda FTX’in eski CEO’sunun ilgi odağı olmasıyla birlikte, kripto topluluğundan bazı üyeler, SBF’nin yatırım eğitiminin sızan görüntülerine 500 dolar ödemeye hazır olduklarını belirtti. 

RUMOR: SBF did a MasterClass on trading that was set to be released in December. It was already filmed.

— Autism Capital (@AutismCapital) November 14, 2022

İsimsiz kaynaklara göre yayınlanan raporlar, Amerikalı ve Bahamalarlı yetkililer SBF’nin sorgu için ABD’ye getirileceğini belirtiyor. İsimsiz kaynaklar, söylentilerin aksine henüz kimsenin göz altına alınmadığını iddia etti. Ancak sosyal medya gönderileri, Manhattan ABD Avukatlık Ofisinin FTX’in eski CEO’suna müşterileri kandırmaktan suç duyusu bulunacağını söylüyor. Buna ek olarak Bahamalar yetkilileri FTX Digital Markets’ın varlıklarına son verdi. 

Bunun yanı sıra, 288 milyon dolar değerinde Ethereum (ETH) hortumlayan FTX hackerının neredeyse 9 milyon dolar değerinde BNB token’ını ETH ve Binance USD (BUSD) karşılığında sattı. Hacker, fonlarının yerlerini değiştirirken kripto topluluğu üyeleri hackerın kimliğine dair fikir yürütüyor. Kimileri ise bahsi geçen kişinin FTX çalışanı ya da SBF’nin kendisi olduğunu iddia ediyor. 

FTX’in çöküşünün etkileri yankılanmaya devam ederken, söylentiler ayrıca internette de yayılmaya devam ediyor. SBF’nin tutuklanması ve çalışanların şirketin varlıklarını satmaya çalışması hakkındaki dedikodular geçtiğimiz hafta sosyal medyada çalkalandı. Bunlara ek olarak Twitter’daki onaylanmamış iddialar, çalışanların birikimleriyle borsada yatırım yapıp kaybettiklerini ortaya koyuyor. 

Bu sırada olayı yakından takip eden bir kaynak Cointelegraph’a eski FTX CEO’su ve FTX yetkililerinin Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ne kaçmaya çalıştığını söyledi. Fakat bu plan ABD’nin ve BAE’nin 24 Şubat 2022’de imzaladığı ve suçlulara karşı çalışan antlaşma nedeniyle işe yaramayabilir. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FBI iadesinden FTX hackine, Sam Bankman-Fried ile ilgili söylentiler büyüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!