Kripto borsası Bitvo, FTX ile olan satın alma anlaşmasını feshetti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanada merkezli kripto para borsası Bitvo, FTX ile beklenen satın alma anlaşmasını feshetti. 

Bitvo tarafından 15 Kasım’da yapılan bir duyuruya göre, Bitvo hissedarı Pateno Payments, FTX Kanada ve FTX Trading ile olan satın alma anlaşmasını şartlara uygun bir şekilde sonlandırdı. 

Şirket, Bitvo’nun FTX veya bağlı kuruluşlarından herhangi birine karşı maddi bir riske sahip olmadığı için operasyonlarının etkilenmediğini belirtti. Yapılan açıklamalara göre, Bitvo’nun para çekme ve yatırma işlemleri de dahil olmak üzere alım satım işlemlerine zarar gelmedi. 

Bitvo, ayrıca FTX ve ilgili şirketlerinin iflas başvuru işlemlerinde taraf tutmadığını açıkladı. Duyuruya göre Bitvo daha önce FTX Token’a (FTT) ya ona benzer bir token’a sahip olmadı ve platformunda listelemedi.

Şirket, “Kanadalı bir kripto para borsası olarak Bitvo, en başından beri bağımsız bir şekilde faaliyet gösteriyor” açıklamalarında bulundu. Bitvo, platformun borç verme veya borç alma hizmetleri sunmadığını da sözlerine ekledi ve şu açıklamalarda bulundu: 

“Bitvo, tam anlamıyla rezerv ilkelerine göre faaliyet gösteriyor. Bu da borsanın müşterilerinin fonları borç vermek için kullanmadığı anlamına geliyor. Bitvo her zaman bu ilke ile çalışmayı tercih etmiştir. Öte yanda bu Bitvo’nun Kanada Menkul Kıymetler Yöneticilerine kayıtlı Kısıtlı Bayi olarak düzenleyici statüsünün bir gereğidir […].” 

Cointelegraph tarafından daha önce bildirildiği üzere iflas eden FTX borsası şirketin Kanada’daki genişleme planlarının bir parçası olarak Haziran 2022’de Bitvo’yu satın almak için bir anlaşmaya imza atmıştı. Ancak bu plan FTX’in çökmesiyle birlikte suya düştü. 

Bitvo, 14 Kasım’da şirketin FTX tarafından satın alınmasının hala sonlandırılmamış bekleyen bir işlem olduğunu resmen duyurdu. Şirket, “Dijital varlıklar bağımsız üçüncü taraflar BitGo Inc. ve BitGo Trust Company’de mevcut ve yüzde 80’inden fazlası soğuk depolarda tutuluyor” ifadelerini kullandı. 

Bitvo CEO’su Pamela Draper, Cointelegraph ile gerçekleştirdiği bir röportajda “Satın alma işlemi tamamıyla tamamlanmadığı için mutluyuz. Eğer satın alma işlemi tamamlanmış olsaydı personelimiz ve müşterilerimiz açısında bir yıkım olurdu” açıklamalarında bulundu. 

Draper, “Alberta Menkul Kıymetler Komisyonu bizim ana düzenleyicimiz. Bitvo ve FTX gerekli onayları almak için onlarla birlikte çalışıyordu” dedi. 

Her ne kadar Bitvo, satın alınma işleminden son anda kurtulmuş olsa da bazı kripto şirketleri FTX tarafından satın alınmaları nedeniyle zarar görmekten kaçamadı. 

15 Kasım’da yayınlanan resmi bir açıklamaya göre, FTX’e ait kripto borsası Liquid, FTX’te meydana gelen sorunlarla bağlantılı olarak Liquid Global platformundaki itibari para ve kripto para çekme işlemlerini askıya aldı. Ayrıca FTX, Japonya merkezli Liquid borsasını ve ilgili kuruluşlarını geçtiğimiz şubat ayında satın almıştı. 

Kısa süre önce iflas eden kripto kredi kuruluşu Voyager Digital, FTX satarfından satın alınmayı bekliyordu. Şirket 16 Kasım tarihinde Twitter’da bir gönderi paylaşarak FTX ve FTX US tarafından 11’inci Madde kapsamında yapılan iflas başvurusunun ardından gerçekleştirilecek olan satışın devam etmeyeceğini açıkladı.  

LedgerX CEO’su Zack Dexter, 14 Kasım’da yaptığı açıklamada, FTX US’in bir başka yan kuruluşu olan ve daha önce LedgerX olarak bilinen FTX US Derivatives’in kripto üzerinde tamamen teminatlandırılmış takaslar, vadeli işlemler ve opsiyonlar sunmaya devam ettiğini söyledi. Dexter, ayrıca FTX’in iflas başvurusunun LedgerX’i kapsamadığının altını çizdi. Dexter, geçtiğimiz pazartesi günü Twitter’da paylaştığı bir gönderide “Müşterilerin fonları LedgerX LLC vadeli işlemler platformunda güvenli bir şekilde duruyor ve 7/24 ulaşılabilir durumda” açıklamalarında bulundu. Daha önce de bildirildiği gibi, FTX US, LedgerX’i Ağustos 2021’de açıklanmayan bir anlaşmayla satın almıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto borsası Bitvo, FTX ile olan satın alma anlaşmasını feshetti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!