FTX krizinin ardından borsaların Bitcoin rezervi eridi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin kullanıcılarının güvenlik ve yasal denetim konularında endişelerinin artması ile birlikte, borsalardan geçtiğimiz hafta boyunca ciddi miktarda BTC çıktı.

Zincir üstü izleme kaynağı Coinglass, en çok çekimin ABD merkezli borsalardan yapıldığını gösteriyor.

BTC göçüne ABD liderlik ediyor

FTX skandalı hala sıcaklığını korurken, sosyal medyada Bitcoinleri saklama hizmeti sunan platformlarda tutmayla ilişkili risklere dikkat çekilmeye başlandı.

Kullanıcılar da bu uyarılara uyumuş gibi gözüküyor. FTX’in borçlarını ödeyemeyecek durumda olduğu ve çok sayıda donanım cüzdanı sipariş ettiği söylentilerinin çıkmasından sonraki haftada borsalardan 3 milyar doların üzerinde değerde kripto para çekildi.

FTX’in iflası sonrası görecekleriniz ise yaşanacaklar ise henüz yeni başlıyor. Düzenleyiciler olayı soruşturmayı ve kripto sektörüne genel olarak daha fazla dikkat göstermeyin planlarken, yatırımcıların kaygısı da artmaya devam ediyor.

Veriler kullanıcıların borsalardan varlık çekmeye devam ettiğini gösteriyor. Tüm büyük kripto platformlarında geçtiğimiz yedi günde çekilen net değer, yatırılan değeri geride bıraktı.

En fazla çekim ise neredeyse 30.000 BTC ile Gemini’den yapıldı. Onu Kraken, Binance ve Coinbase gibi isimler izledi.

Çekim oranının en yüksek olduğu bölge ise ABD oldu. Ülkenin muhtemelen FTX’in iflas sürecinde oynayacak kilit rolden dolayı, kullanıcılar ABD merkezli borsalara varlıklarına çekmek için akın etti.

ABD’li düzenleyiciler geçtiğimiz hafta FTX olayını soruşturmaya karar verdi. Borsanın eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın da ABD’de Bahamalar’a iade edileceği söyleniyor.

Coinglass verileri, FTX ile herhangi bir ilişkisi bulunmayan borsaların bile BTC göçüne engel olamadıklarını ortaya koyuyor.

Kripto borsalardan geçtiğimiz hafta boyunca toplamda 134.000 BTC çekildi. Değeri 2,2 milyar dolar civarı olan bu çekimlerin 1,5 milyar dolar kadarı ABD merkezli platformlardan yapıldı.

Borsaların Bitcoin rezerv grafiği. Kaynak: Coinglass

Borsa çekimlerinin yanı sıra, ortalama Bitcoin yatırımcıları ciddi şekilde zararda olmayı sürdürüyor. Dolayısıyla satış yapma ihtimalleri düşük gözüküyor.

Zincir üstü analiz kaynağı Glassnode bu durumu doğruluyor. Uzun vadeli birikimcilerin (LTH) yüzde 33’ü zarar etmiş durumda.

Bundan yüksek bir oran daha önce yalnızca bir kez, 2018 ayı piyasasının dip noktalarında görüldü.

Bitcoin LTH’lerinin gerçekleştirilmemiş zarar grafiği. Kaynak: Glassnode/ Twitter

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX krizinin ardından borsaların Bitcoin rezervi eridi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!