ABD Hazine Bakanı Yellen FTX İflası Hakkında Konuştu: Tüm sektörün zayıflıklarını gösteriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, FTX çöküşünün kriptodaki zayıflıkları ortaya koyduğunu ve daha dikkatli regülasyonlara ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre FTX’in iflasının ardından açıklamalarda bulunan Yellen, sektörün “çok dikkatli bir düzenlemeye” ihtiyacı olduğunu söyledi. Yellen, Sam Bankman-Fried‘in milyarlarca dolarlık girişiminin çöküşüne atıfta bulunarak “Bu, tüm sektörün zayıflıklarını gösteriyor” dedi.

ABD hükümetinin halihazırda Başkan Joe Biden‘ın bir yürütme emri kapsamında kripto para sektörünü düzenlemeyi araştırdığı biliniyor.

Yellen FTX’in çöküşünün etkilerinin, eğer kriptolar geleneksel finans sistemiyle entegre olsaydı daha kötü etkiler yaratabileceğini ifade etti:

En azından bankacılık sektörümüzle derinlemesine entegre değil ve bu noktada finansal istikrara yönelik daha geniş tehditler oluşturmuyor.

Yellen, birkaç ay önce iflas eden Terra’yı (LUNA) ve diğer kripto şirketlerini kurtarmaya çalışan FTX’in aynı şekilde iflas etmesini bir “fiyasko” olarak nitelendirdi. Borsanın kullanıcı paralarıyla işlem yapmasını kabul edilemez bulan Yellen şu ifadelere yer verdi:

Regüle edilmiş bir borsalarda müşteri varlıklarını ayırırsınız. Bir borsanın müşterilerinin mevduatlarını kullanabileceği ve bunları kaldıraçlı, riskli yatırımlar yapmak için kontrol edilen ayrı bir işletmeye ödünç verilebileceği fikri kabul edilemez.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Hazine Bakanı Yellen FTX İflası Hakkında Konuştu: Tüm sektörün zayıflıklarını gösteriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!