Kripto sektöründe iki milyarder milyarlar kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji sektörünün iki büyük oyuncusu, kısmen kendi ticari kararlarından dolayı yalnızca haftalar içerisinde servetlerinin milyarlarca dolar eridiğini gördü.

Kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, mart ayında 24 milyar dolar net servete sahipti. SBF’nin net değerinin 7 Kasım itibarıyla 16 milyar dolara gerilediği görülürken, iş adamı artık Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde yer almıyor. Kripto ve hisse senedi alım satım platformu Robinhood, FTX şirketleri ve Alameda Research’te hisseleri olan SBF, haberlere göre önümüzdeki günlerde ciddi mali sıkıntılar yaşayabilir.

FTX’in likidite sorunları yaşaması, son bir haftada tüm kripto alanını etkisi altına aldı. Bankman-Fried, 7 Kasım’da “varlıklar iyi” açıklaması yapsa da daha sonra gönderisini sildi. SBF, daha sonra “yalan dedikodular ile kuyusunu kazmakla” suçladığı rakibi olması muhtemel Binance ile satın alma anlaşması imzalandığını duyurdu. Fakat Binance, anlaşmadan çok geçmeden vazgeçti. FTX, dün ABD’de iflas başvurusu yaptığını ve CEO Sam Bankman-Fried’ın istifa ettiğini duyurdu.

Kripto risk fonu ARK36’nin CEO’su Anto Paroian, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada “FTX ayı piyasasında iflasını duyuran merkezi kripto oluşumlarından biri oldu. Umarım hem sektör hem de bireysel kripto kullanıcıları bu deneyimden ders çıkartır” diye belirtti.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın ise Twitter’ı 44 milyar dolara satın almadan önce 300 milyar dolardan fazla net serveti vardı. Twitter’ın yeni sahibinin yılda 1 milyar dolar kadar faiz gideri olabileceği tahmin ediliyor.

Bloomberg Milyarderler Endeksi, Musk’ın net değerinin bir yılda 86 milyar dolardan fazla gerilediğini gösteriyor. Elon Musk, çeviri yayın saati itibarıyla 184 milyar dolar net servete sahip.

Twitter’da mavi tik için kullanıcılardan ücret alma planı, sosyal medya şirketi finansal olarak riske atabilir. Ücretsiz bir şekilde mavi tik alan sahte hesaplar, platformda ünlü isimleri taklit ederek dolandırıcılık gibi girişimleri uzun süredir deniyor.

It’s like this now, I’m sure advertisers will stick around pic.twitter.com/OE8PZxA5zx

— David Milner (@DaveMilbo) November 9, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto sektöründe iki milyarder milyarlar kaybetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!