Bitfinex CTO’su borsanın ilk rezerv kanıtlarını kamuya açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl, FTX ve Terra gibi büyük kripto ekosistemlerinin çöküşü, kripto borsaları ve işletmeleri tarafından tutulan gerçek rezervler etrafında şeffaflığın önemini vurguladı. Piyasada devam etmekte olan korku, belirsizlik ve şüphenin (FUD) ortasında kripto borsası Bitfinex rezerv kanıtlarını kamuya açıkladı. 

Geçtiğimiz son birkaç günde Binance, OKX, Kucoin ve Crypto.com gibi büyük kripto para borsaları yatırımcıların güvenini yeniden kazanmak için rezerv kanıtlarını paylaşacaklarını bildirmişlerdi. Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, sözünün eri olarak en son 11 Ekim’de güncellenen Bitfinex’in ana cüzdan listelerini kamuya açık bir şekilde paylaştı. 

Bitfinex rezerv kanıtlarını gösteren GitHub deposu. Kaynak: GitHub

Yukarıda gösterildiği gibi Ardoino, Bitfinex’in rezerv kanıtlarını GitHub üzerinden paylaştı. Söz konusu rezervlerin içerisinde 135 adet sıcak ve soğuk cüzdan bulunuyor. Borsa, ayrıca kullanıcıları adresleri gözden geçirme zahmetinden kurtararak, 204.338,17967717 BTC’nin ve 122.560 ETH’nin bulunduğu gibi şirketin birtakım önemli varlıkları listeledi. 

1/
Proof of reserves for @bitfinex
Here is the list of the main Bitfinex walletshttps://t.co/TaS7Vy9qfP

Finex holds:
– 204338.17967717 BTC (among top bitcoin holders)
– 2018.5 L-BTC (Liquid)
– ~1000 BTC on LN ⚡️
– 1225600 ETH (among top ethereum holders)

— Paolo Ardoino (@paoloardoino) November 11, 2022

Bitfinex, 2018 yılında Antani adında bir açık kaynak kütüphanesi geliştirmişti. Bu açık kaynak kütüphanesi, rezerv kanıtlarını, saklama ve zincir dışı oy kanıtı konusunda şeffaflık sağlamayı amaçlıyordu. Bununla birlikte Ardoino, geçmişte gözden kaçırılmış olsa da Bitfinex’in kullanıcıların gizlilikten ödün vermeden bakiyelerini doğrulamalarına izin verecek sistemi yeniden canlandırmayı planladığını doğruladı. 

Açık kaynak kütüphanesi Antani’nin Bitfinex tarafından hazırlanan hedefleri. Kaynak: Antani white paper

Antani’nin teknik dokümanı, kullanıcıların bakiyelerini şifreleme sistemiyle doğrulayabileceklerini öne sürüyor. Teknik doküman ayrıca Bitfinex kullanıcılarının fonlarının varlığını doğrulamalarına ve sabit değeri kaybetme risklerini ortadan kaldırmalarına olanak tanıyacağını iddia ediyor. 

Bu uygulama topluluk tarafından sıcak bir karşılama görürken, üyeler, Bitfinex’in sorumluluk rakamlarını hariç tuttuğu için verilerin eksik olduğuna dikkat çekti. 

İlginizi çekebilir: OKX ve Kucoin Rezerv Kanıtı uygulaması için tarih verdi 

FTX’te meydana gelen krizin ardından kripto borsalarının büyük çıkışlara maruz kalmasıyla birlikte donanım tabanlı kripto para cüzdanı sağlayıcısı Ledger, geçici bir sunucu kesintisi yaşadı. 

Bunun üzerine Ledger CTO’su Charles Guillemet, “FTX depreminin ardından, borsalardan büyük para çıkışları gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı. Guillemet, ayrıca sunucu kesintisinin çok kısa bir süre sonra sistemlerin yeniden çalışmaya başladığını belirtti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitfinex CTO’su borsanın ilk rezerv kanıtlarını kamuya açıkladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!