New York FED ve Singapur Düzenleyicileri CBDC’leri birlikte inceleyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York Merkez Bankası’nın New York İnovasyon merkezi (NYIC) ve Singapur Para Otoritesi (MAS) toptan merkez bankası dijital para birimlerini (wCBDC) incelemek için ortak bir deney başlatacak. Düzenleyiciler wCBDC’leri toptan sınır ötesi ödemeleri için de inceleyecek. 

MAS 11 Kasım’da Project Cedar Phase II x Ubin+ projesini başlattı. Bu projede NYIC ve MAS’ın, wCBDC’leri varlık tasfiyesi olarak sınır ötesi çapraz kur işlemlerinde kullanması bekleniyor. Buradaki amacın ise, wCBDC’lerde oluşabilecek takas riskini azaltmak olduğu bildiriliyor. 

MAS Genel Müdür Yardımcısı Leong Sing Chiong, deneyin merkezinde yer alan birlikte çalışılabilirlik konseptine dikkat çekti ve ekledi: 

“Söz konusu proje pratik bir yaklaşım sunuyor ve herhangi bir toptan CBDC’nin her bir ağın özerkliğini korurken ağlar arasında birlikte çalışabilir olmasını tasarlıyor.” 

Açıklamada da belirtildiği gibi, Project Cedar Phase II x Ubin+ herhangi bir belirli siyasi faliyetini ilerletmeyecek ve Federal Rezerv tarafından bir CBDC ihracına ilişkin herhangi bir gerçekleşmesi muhtemel karara işaret etmeyecektir. Söz konusu projenin bulgularının ise 2023’ye yayınlanması bekleniyor. 

NYIC, 4 Ekim’de Project Cedar’ın ilk aşamasını yayınlamıştı. Projenin ilk aşaması boyunca izin verilmiş bir blokzincir ağı aracılığıyla farklı defterlerdeki farklı para birimleri arasında spot işlemler gerçekleştirilmişti. 

Project Cedar, Boston eyaletinin Federal Rezerv’inin Hamilton Projesi’ndeki bireysel CBDC üzerindeki çalışmalarını tamamlıyor. Hamilton Projesi, ayrıca Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün Dijital Para Birimi Girişimi ile birlikte yürütülüyor. Ubin+ ise MAS’ın uluslararası kuruluşudur. Bu kuruluş, MAS’ın sınır ötesi bağlantısını ve toptan CBDC’lerin birlikte çalışabilirliğini geliştirerek verimliliği artırmak ve sınır ötesi döviz takas risklerini azaltmaya odaklanır. 

Öte yandan New York FED başkan vekili Michelle Neal, Singapur’daki bir sunumda Fed’in hala bir CBDC ihraç etme planının olmadığını belirtti.   

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
New York FED ve Singapur Düzenleyicileri CBDC’leri birlikte inceleyecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!