“Twitter önümüzdeki aylarda birçok aptalca şey yapacak”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya platformu Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yeni bir açıklamada bulundu. Musk, “Twitter’da önümüzdeki aylarda birçok aptalca şey yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Artık Twitter’ın tek sahibi olan Elon Musk, 27 Ekim’de şirketi satın almasından bu yana platformda pek çok değişiklik yaptı. Musk, önümüzdeki aylarda da bu değişiklikler için çalışma sözü verdi.

Musk, 9 Kasım tarihinde “Unutmayın, önümüzdeki aylarda Twitter birçok aptalca şey yapacak. İşe yarayan özellikleri tutacağız, yaramayanları ise değiştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Please note that Twitter will do lots of dumb things in coming months.

We will keep what works & change what doesn’t.

— Elon Musk (@elonmusk) November 9, 2022

Musk, Twitter’ın satın alınmasından bu yana, platformda pek çok değişiklik yaptı. Platform, 9 Kasım’da aylık 8 dolar abonelik uygulaması başlattı. Bu abonelik tarifesi, hesabı doğrulanmamış kullanıcılara nazaran, onaylanmış kullanıcılara ‘tweet’ ve yorumlarda daha büyük öncelik tanıyacak ve “mavi tik’e” sahip olmalarına imkân tanıyacak. 

Platformda gerçekleştirilen diğer değişiklikler arasında, parodi belirtmeden kimliğe bürünme yapan hesaplar için askıya alma işlemleri, isim değişikliği gerçekleştirildiğinde onay işaretinin geçici olarak kaybolması ve topluluk temelli yanlış bilgilendirme projesinin Birdwatch’tan Community Notes’a yeniden markalandırılması yer alıyor. 

Twitter Spaces tarafından 9 Kasım’da düzenlenen bir soru-cevap oturumunda, Musk’a Twitter reklamları hakkında ne düşündüğü sorusu yöneltildi. Musk ise, Twitter reklamlarının alaka düzeyi konusunda kötü bir konumda olduğunu belirtti ve ekledi: 

“Ele alacağımız değişikliklerden bir tanesi de reklamları önerilen tweet’lere entegre etmek.” 

Musk, ayrıca paylaştığı bir Twitter gönderisinde, mavi tik’in başlatılmasından sonra official (resmi hesap) etiketinin bir anlamı kalmayacağını kaydetti. Ayrıca bir Twitter çalışanı “official” etiketinin yalnızca hükümet ve ticari kuruluşlara verileceğini açıkladı ve ekledi: 

“Artık Twitter’da sorgulanmayacak hiçbir şey yok. Birçoğu başarısız ya da birçoğu başarılı olsa da Elon Musk pek çok şeyi denemeye istekli. Buradaki amaç, platformun uzun vadede sağlıklı kalmasını ve büyümesini sağlamak için başarılı değişikliklerin doğru karışımını bulmaktır.” 

Öte yandan Musk, ‘tweet’lere uzun metinler ekleme, arama işlevini iyileştirme, İçerik Denetleme Konseyi oluşturma, Vines gibi kısa videoları geri getirme ve kullanıcıların yüksek profilli kullanıcılara özel mesaj göndermelerine izin veren ücretli doğrudan mesajlar ekleme gibi değişiklikler önerisinde bulundu. 

Elon Musk, Twitter Spaces soru-cevap oturumunda Twitter’ın kullanıcıarın banka hesaplarını kendi profillerine bağlayabilmelerine imkân tanıyacağını söyledi.  

Ünlü CEO, Twitter’ın satın alma anlaşmasının başarıyla tamamlanmasının ardından, üst düzey yöneticilerin ve tüm yönetim kurulunun görevden alınması ve şirketin özelleştirilmesi gidi değişikliklere gitti. Elon Musk’ın ayrıca Twitter’daki çalışanların yüzde 50’sini de işten çıkardığı söyleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Twitter önümüzdeki aylarda birçok aptalca şey yapacak”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!