ABD’li milletvekili, SEC başkanının FTX ile koordine olduğunu iddia ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Temsilciler Meclisi’nde Minnesota’nın 6. bölgesini temsil eden ve kısa süre önce yeniden seçilen Cumhuriyetçi milletvekili Tom Emmer, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler’in, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’e kripto firması aracılığıyla düzenleyici bir tekel kazanmasına yardım ettiğini iddia etti.

Emmer, 10 Kasım’da paylaştığı bir tweet’te Gensler’i FTX’in kripto piyasasında dalgalanmalara neden olan likidite sorunlarının ortasında medyaya koşmakla eleştirdi. Cumhuriyetçi milletvekili, ekibinin SEC başkanının Bankman-Fried ve FTX ile iddia edilen işbirliğini araştırdığını, ancak ayrıntı vermeden yalnızca ofisine kanıt olarak sunulan raporları aktardığını söyledi.

Interesting. @GaryGensler runs to the media while reports to my office allege he was helping SBF and FTX work on legal loopholes to obtain a regulatory monopoly. We’re looking into this. https://t.co/SznowgcP6V

— Tom Emmer (@RepTomEmmer) November 10, 2022

Gensler, Emmer’in açıklamasından kısa bir süre önce CNBC’nin Squawk Box’ı hakkında konuştu ve SBF’nin, 29 Mart’ta SEC yetkilileriyle bir araya geldiğine dair kayıtlara itiraz etmedi. SEC başkanı, benzer birçok toplantının kripto sektörü liderlerine “uyumsuzluk işe yaramayacak” mesajını verdiğini söyledi. Ancak başkan, düzenleyici kurumun FTX ABD borsasını araştırdığına dair raporları doğrulamadı.

Gensler, Terra’nın çöküşüne de atıfta bulunarak, “Bir grup müşteri parasını, ifşa etmeme konusunu ve kaldıracı bir araya getirdiğinizde, buna karşı borçlanma ve bu şirketlerin içindeki alım satım sonucunda yatırımcılar zarar görüyor. Tam merkezdeki birkaç konsantre oyuncuyla beraber tüm bunlar birbirine sıkı sıkıya bağlı durumda. Piyasalar onlara döndüğü zaman, birçok müşterinin para kaybettiği görülüyor,” ifadelerini kullandı.

Capitol Hill, Aralık 2021’de Meclis Finansal Hizmetler Komitesi önünde kripto firmalarının düzenleyici netlik konusunda karşılaştığı zorluklar hakkında ifade vermişti. Komite başkanı Maxine Waters, 10 Kasım’da FTX’in likidite sorunlarıyla karşı karşıya kalması nedeniyle kripto alım satım platformlarının federal gözetimi ve tüketicinin korunması için bir açıklama yaptı, ancak Emmer’ın iddia ettiği gibi borsa ve SEC arasında bir tür koordinasyon önermedi.

FTX ve SBF hakkında devam eden olaylar silsilesi, kripto piyasasında aşırı oynaklığa ve fonlarının ne olacağını merak eden birçok kullanıcıda huzursuzluğa neden oldu. Bankman-Fried, 10 Kasım’da Twitter üzerinden halka açık bir özür yayımlayarak, FTX’in likidite sıkışıklığı sırasında yeterli şeffaflık sağlamamasının sorumluluğunu üstlendi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
ABD’li milletvekili, SEC başkanının FTX ile koordine olduğunu iddia ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!