El Salvador’un FTX’te Bitcoin’i yok

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternette yayılan yanlış bilgiler, El Salvador başkanı Nayib Bukele’nin, Salvador halkının Bitcoin’ini kaybetme suçlarına cevaben FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ile Alameda Research eş CEO’su Sam Trabucco’nun derhal iadesini talep ettiğini ileri sürdü.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Twitter hesabından bu söylentilerin gerçeklik payı bulunmadığını ve gün içinde Başkan Nayib ile mesajlaştığını paylaştı. CEO, Başkan Bukele’ın kendisine, “FTX’te Bitcoin’imiz yok ve onlarla hiçbir işimiz olmadı. Tanrıya şükür!” ifadelerini kullandığını belirtti.

Man, the amount of misinformation is insane.

I exchanged messages with President Nayib a few moments ago. He said “we don’t have any Bitcoin in FTX and we never had any business with them. Thank God!” https://t.co/CrM5wd24Ha

— CZ Binance (@cz_binance) November 10, 2022

Sonradan silinen bir videoda CNBC’ye verdiği röportajda yanlış bilgiyi yayan milyarder Mike Novogratz, Twitter hesabında Başkan Bukele ve Salvador halkından özür diledi ve, “‘Sahte haberlere inandım,” ifadelerini kullandı. Novogratz, Binance CEO’suna konuyu açıklığa kavuşturduğu için teşekkür etti.

Apologies to @nayibbukele and the people of El Salvador. I fell for ‘fake news’ and while I mentioned I hadn’t confirmed it, I should have.

Thanks @cz_binance for pointing it out.

I am a huge fan of what you are doing in El Salvador.

— Mike Novogratz (@novogratz) November 10, 2022

El Salvador’un 2021’den beri yaklaşık 103,9 milyon dolar karşılığında 2.301 Bitcoin (BTC) satın aldığı bildiriliyor. Salvador hükümeti, BTC’nin yabancı yatırımları çekmek, yeni işler oluşturmak ve ABD dolarına olan bağımlılığı azaltmak için güçlü bir araç olduğuna inandığını söyledi. Başkan Bukele daha önce BTC’yi tanımanın, asıl odak noktasının banka hesabı olmayan Salvadorluların yüzde 80’inden fazlasına bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu belirtmişti.

2021’de Bitcoin’i yasal para birimi ilan ederek tarihe geçen Orta Amerika ülkesi El Salvador’un, FTX krizinden kaynaklanan olayların ardından Bitcoin varlıklarının bir kısmını veya tamamını FTX’te tuttuğu için başının belada olduğuna dair söylentiler internette dolaşmaya başlamıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador’un FTX’te Bitcoin’i yok
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!