Binance’in FTX hamlesi topluluk tarafından “satranç hamlesi” olarak değerlendirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto endüstrisi, Binance’in rakip kripto borsası FTX’i satın alacağını duyurmasıyla çalkalanmaya devam ediyor. 8 Kasım’da açıklanan bağlayıcı olmayan anlaşma kimileri tarafından Binance’in stratejisinin kasıtlı olarak anlaşmaya yol açtığını ima edilirken, kimileri de bunu bir satranç hamlesi olarak değerlendirdi. Bir Twitter kullanıcısı ise, konuya ilişkin “Kriptoya yatırım yapıyorsan, Netflix’e kim ihtiyaç duyar?” ifadelerini kullandı.

Twitter’daki kullanıcılar, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) dün paylaştığı gönderilerin altına “CZ şu ana kadar görmüş olduğumuz en büyük oyunu çevirdi” ifadelerini kullandı. 

CZ just executed the most gangster play we’ve seen in Crypto, ever, period. The BALLS on this man. Truly — bravo.

Also bravo to Sam to choose the correct option that protects customer assets, swallow his pride, and not burn everything down in an unnecessary fight.

WHAT A SHOW!

— Autism Capital (@AutismCapital) November 8, 2022

Topluluk, ayrıca bu hareketi Elon Musk’ın satın alma anlaşmasına da benzetti. 

@SBF_FTX
Another slow poison implemented by @cz_binance like @elonmusk used against Twitter to acquire it.
Monopoly
And we hate it.#FTX is the best exchange.

— CSTart.hft (@cosmoaker) November 8, 2022

Zhao, 6 Kasım tarihinde Binance’in elindeki tüm FTX Token’larını (FTT) satmaya başlayacağını açıkladı. CZ alınmış olan bu kararı, Alameda Research’ün sızdırılan bilançoların sonucunda “risk yönetimi stratejisi” olarak nitelendirdi. 

Bunun üzerine FTX CEO’su Sam Bankman-Fried 7 Kasım’da Twitter’da rakip borsa Binance tarafından ortaya atılan sahte iddiaların, FTX’in peşine düşmek için yaptığı bir hamle olduğu söyledi. Bankman-Fried, “FTX’in varlıkları iyi durumda” ifadelerini kullandı. FTX CEO’su ayrıca, tüm müşterilere yeterli olacak kadar fona sahip olduklarını belirtti. Bankman-Fried, yine aynı ‘tweet’ dizinde Binance ile iş birliği çağrısında bulundu. 

Cointelegraph tarafından bildirildiği üzere, söz konusu ‘tweet’ dizileri, FTX Token’ının tasfiye edilmesine sebep oldu. Bununla birlikte FTT fiyatı, meydana gelen hacim artışlarıyla birlikte önemli 22,50 dolar destek seviyesinin altına düştü. 

Reuters tarafından yayınlanan bir rapora göre, Sam Bankman-Fried, bu sabah tüm FTX personeline bir mesaj iletti. CEO, mesajda son 72 saat içerisinde 6 milyon dolar net çekildiğini kaydetti. Bankman-Fried, bu durumun borsanın önemli ölçüde duraklamasına yol açtığını, ancak yakında bu sorunların çözüleceğini söyledi. 

Hem Changpeng Zhao hem de Sam Bankman-Fried 8 Kasım’da satın alma anlaşması duyurdular. Bir Twitter kullanıcısı ise, Bankman-Fried’ın likidite sorunlarının ortasında tek seçeneğinin rakip borsa ile iş birliğine varmak olduğunu söyledi. 

1/ Ok so just processing this out loud because I am pretty mindblown that FTX chose – of all options, a buyout from Binance.

These were the options open to SBF: (a) seek emergency debt financing, (b) seek new money investment, (c) liquidate assets and/or (d) buy time…

— wassielawyer (@wassielawyer) November 8, 2022

Öte yandan satın alma anlaşmasının düzenleyici onayından geçmesi gerekiyor. Söz konusu anlaşmadan antitröst endişelerinin çıkıp çıkmayacağı ise belirsizliğini korumaya devam ediyor. 

Binance, FTX’i satın alma niyetini beyan eden bir bağlayıcı olmayan niyet belgesi imzaladı. Zhao, ayrıca Binance’in gerçek zamanlı olarak değerlendirdiğini ve her an anlaşmadan vazgeçme hakkı olduğunu da sözlerine ekledi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in FTX hamlesi topluluk tarafından “satranç hamlesi” olarak değerlendirildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!