ABD’li Senatöre Göre Kripto Mevzuatı FTX Çöküşünü Önleyebilirdi: Yeniden Gözden Geçirilmeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li Senatör Cynthia Lummis, kripto para borsası FTX’in çöküşünün ardından kongreyi kripto mevzuatını yeniden gözden geçirmeye çağırıyor.

Senatör Lummis, Senatör Gillibrand ile birlikte hazırladığı yasa tasarısının son günlerde yaşanan FTX likidite krizini önleyebilecek düzenlemeler sağladığına dair açıklamalarda bulundu. Dün, kripto paralar üzerinde yaşanan krizin ardından ABD Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC) piyasalardaki gidişatı yakından takip ettiğini belirmişti. Bu tür krizlerin tekrarlanmaması için kripto para piyasalarının ve gelecek olası yasanın gözden geçirilmesini talep eden Lummis, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Piyasa manipülasyonu, borç verme faaliyeti ve müşteri fonlarının ve varlıklarının uygun şekilde korunup korunmadığı, meslektaşlarımın ve benim önümüzdeki günlerde dikkate almamız gereken birçok konudan sadece birkaçı olarak karşımıza çıkıyor.

Kongre senatörleri tarafından hazırlanan bu yasa tasarısı, müşterilerin korunmasını sağlarken aynı zamanda bilinçli inovasyonu teşvik etmek için gerekli bir hamle olarak lanse ediliyor. Kripto piyasalarına katı kurallar ve net şeffaflık sağlamayı amaçlayan bu tasarı, borsaları zorlu ispat süreçlerine itebilir. Bununla birlikte borsalarda bu durumun farkında olarak hareket etmeye başladılar. Önde gelen birçok kripto para borsası Binance’in peşinden giderek Merkle Ağacı ile işlem ve rezerv kanıtı yoluna yöneliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Senatöre Göre Kripto Mevzuatı FTX Çöküşünü Önleyebilirdi: Yeniden Gözden Geçirilmeli
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!