Blokzincir oyun stüdyosu Mythical Games küçülmeye gidiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplam 270 milyon doların üzerinde yatırım fonu toplayan blokzincir tabanlı video oyunu stüdyosu Mythical Games, çalışanlarının yüzde 10’unu işten çıkardığını açıkladı. Şirket ayrıca, bu hafta 3 üst düzey yöneticisiyle yollarını ayırdı. Şirketin değeri, işten çıkarmalardan önce 1,25 milyar dolar seviyesindeydi.  

Şirket sözcüsü Nate Nesbitt, Mythical Games’in ekonomik krizden etkilendiğini ve şirketin bazı departmanlarını buna göre yeniden yapılandırmak durumunda kaldıklarını dile getirdi. Şirketle bu hafta yollarını ayıran 3 üst düzey yönetici ise kurucu ortak Rudy Koch, COO Matt Nutt ve kıdemli başkan yardımcısı Chris Ko oldu. 3 yönetici de duyuruyu LinkedIn hesapları üzerinden yaptı. Kaliforniya merkezli şirketin, yaklaşık 320 çalışanı bulunduğu biliniyordu.  

Mythical Games’in amiral gemisi oyunu, eylül ayında piyasaya sürüldü

Öte yandan; Mythical Games’in amiral gemisi oyunu Blankos Block Party, eylül ayı ortalarında kullanıcı beğenisine sunuldu. Roblox’un karikatürize bir versiyonu olan oyun, ekim ayında yaklaşık 30 bin oyuncu ve binlerce günlük aktif kullanıcı sayısına ulaşmıştı.  

Blokzincir tabanlı oyunlar, son yıllarda milyarlarca dolar değerinde yatırım aldı. Fakat sektör, bir türlü yatırımcıların yüzünü güldürmeyi başaramadı. Popüler blokzincir oyunu Axie Infinity, bu yılın başlarında yaşadığı büyük bir siber saldırı sonrası çöktü. Ubisoft Entertainment gibi video oyunu şirketleri de artan eleştiriler ve düşük ilginin ardından NFT ve blokzincir oyunlarına yaptığı yatırımları geri çekti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Blokzincir oyun stüdyosu Mythical Games küçülmeye gidiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!