Üçüncü çeyrek kayıpları, Robinhood’u kriptolardan vazgeçirmedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto ve hisse senedi alım satım platformu Robinhood CEO’su, 2022 üçüncü çeyrek kazanç raporlarında kripto para gelirlerinin geride kaldığını, ancak bu durumun kriptolardan vazgeçmelerine engel olamayacağını kaydetti. 

Ticaret platformu 2 Kasım tarihinde üçüncü çeyrek raporlarını açıkladı. Robinhood yöneticileri Aylık Aktif Kullanıcılarda (MAU) çeyreğe göre yüzde 12 ve kavramsal hacimlerde ise çeyreğe göre yüzde 24’lük düşüş kaydetti. Robinhood, ayrıca kripto paralarda ise yüzde 12’lik bir düşüş ile kaybın 51 milyon dolara ulaştığını bildirdi. 

Üçüncü çeyrek kazanç raporunun sonunda şirket, aktif kullanıcılardaki ve ticaret hacmindeki düşüşü “müşterilerin değişken piyasa ortamında seyre devam etmesi” olarak nitelendirdi. 

Robinhood yöneticileri yine de platforma daha fazla kripto para entegre etmek, yeni uluslararası bireysel cüzdanlar ve NFT tabanlı özellikler getirmek için yatırım yapmaya devam edeceğini belirtti. 

Robinhood, 27 Eylül tarihinde Polygon tabanlı bir Robinhood Web3 cüzdanının Beta sürümünü 10 bin müşteriye sunmuştu. Robinhood Web3 cüzdanını hizmeti almak içinse bekleme listesinde 1 milyon kişi bulunuyordu. Bundan bir gün sonra ise şirket, Circle’ın stablecoin’ı olan USD Coin’i (USDC) platformuna entegre etmişti. 

Robinhood CEO’su Vladimir Tenev, konferans çağrısı sırasında şirketin önümüzdeki aylarda uluslararası bireysel müşterilerine Robinhood Cüzdanını sunmaya hazırlandığını söyledi. 

Robinhood’un NFT’ler ile ilgili planları sorulduğunda Tenev, yakın gelecekte platforma NFT’leri görüntülemek ve saklamak için bir özellik getireceklerini belirtti. Fakat Tenev’in planları arasında kısa süre içerisinde NFT pazarına giriş yapmak bulunmuyordu. 

Tenev ayrıca, müşterilerin alım satım ve ticaret yapabilecekleri token’ların skalasını artırmak için Robinhood’dan daha fazla blokzinciri eklemesini istediklerini belirtti. 

Robinhood CEO’su üçüncü çeyrek içinde platforma birkaç kripto varlık daha ekleyeceklerini bildirirken, şirketin “en güvenli ve en güvenilir” bir kripto para hizmet sağlayıcısı olma vizyonundan ödün vermeyeceğini belirtti ve şunları söyledi: 

“Müşterilerimizin dikkatli adımlar attığımızı anlamasını ve takdir etmesini umuyoruz […] bazen bu, çoğu kripto şirketlerine nazaran daha yavaş ve ihtiyatlı hareket etmek anlamına geliyor. Ancak son derece dikkatli olmak, müşterilerimizi ve varlıklarını korumaya yardımcı olmak istiyoruz.” 

Tenev ayrıca Robinhood’un ücretsiz bir “Öğren ve Kazan” eğitim programı başlattığını söyledi. Vladimir Tenev, bu programın uzun vadede daha geniş bir bireysel kitleyi eğitmek ve sürdürülebilir olmayı amaçladığını kaydetti. 

Dördüncü çeyreğe gelince Robinhood CEO’su, Lightning Network entegrasyonlarının yanı sıra Robinhood Cüzdanını geliştirmede yol katetmeye odaklanacağını söyledi. 

Öte yandan Robinhood, toplam gelirini yüzde 14 artırarak 361 milyon dolar kar etmesine rağmen üçüncü çeyreği 175 milyon dolar zararla kapattı. 

Investopedia’ya göre, Robinhood’un üçüncü çeyreği için hisse başına 0,20 dolarlık net zararı, tahminleri aştı. 

Yahoo Finance’e göre Robinhood’un (HOOD) hisseleri 3 Kasım’da yüzde 4,36 değer kaybederek 11,40 dolara geriledi. HOOD hisseleri son bir yılda ise yüzde 69,22 değer kaybetti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Üçüncü çeyrek kayıpları, Robinhood’u kriptolardan vazgeçirmedi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!