TÜİK, ekim ayına ilişkin enflasyon oranını açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ekim ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Paylaşılan verilere göre; enflasyon ekim ayında aylık bazda yüzde 3,54, yıllık bazda ise yüzde 85,51 olarak gerçekleşti. Geçen ay yıllık enflasyon oranının, son 24 yılın zirvesine ulaştığının da altı çizildi.  

TÜİK, ekim ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketini ise 19 ekonomistin katılımıyla hayata geçirmişti. Anket sonuçları; ekim ayı enflasyon beklentisinin, aylık bazda ortalama yüzde 3,54 olduğuna işaret etmişti. Bununla birlikte; anketteki en düşük beklenti yüzde 2,85, en yüksek beklenti ise yüzde 4,60 seviyesindeydi. TÜİK’in açıklaması sonrası; ekim ayı enflasyonu, ortalama beklentiyle paralel bir şekilde gerçekleşmiş oldu. 

Türkiye’de enflasyon, eylül ayında yüzde 3,08 artış göstermişti 

Öte yandan; Türkiye’de enflasyon, eylül ayında yüzde 3,08’lik bir artış göstermişti. Ekim ayı enflasyonu, bir önceki ayın da üzerine çıktı. Fakat analistler, yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 73,88’den yüzde 73,12’ye çekti.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
TÜİK, ekim ayına ilişkin enflasyon oranını açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!