Fed Faiz Artırımının Ardından Bitcoin (BTC) İçin Sıradaki Durak Neresi: 25.000 Dolar Mı Yeni Bir Dip Mi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (Fed), faizi beklenildiği gibi 75 baz puan artırdı. Sizler için bu durumun Bitcoin’i (BTC) nasıl etkilediğini inceledik.

TSİ dün akşam saat 21.00’de Fed, 75 baz puanlık faiz artırımı gerçekleştirdi. Faiz oranının açıklandığı esnada volatil hareketler sergileyen Bitcoin, önce 20.200 dolara düştü ardından saniyeler içerisinde 20.800 dolara yükseldi.

Volatilitenin azalmasıyla birlikte Bitcoin, 20.050 dolara kadar düşüş yaşadı. Fed’in faiz kararını açıkladığı günlerde daha volatil hareketler sergileyen Bitcoin, bu sefer piyasa tarafından kesin olarak görülen 75 baz puan faiz artırımının ardından çok fazla bir tepki vermedi.

Bitcoin Teknik Analizi

Yaklaşık 1 haftadır 100 günlük hareketli ortalamasının hemen altıda işlem gören Bitcoin’in, bu seviyeyi aşması bekleniyor. Tarihi boyunca direncinden tepki alıp “sert düşüş” yaşamadığı sürece genellikle o direnci kırmayı başaran Bitcoin’in, bu defada aynı şekilde hareketli ortalamayı yukarı yönlü kırması bekleniyor.

Hareketli ortalamasını yukarı yönlü kırması durumunda Bitcoin’in 21.800 doları hedefleyeceği ardından 25.000 dolara gitmek isteyeceği düşünülüyor. Ancak düşüş yaşanması  durumunda halihazırda birçok kez destek görevi gören 18.650 dolar seviyelerinin artık destek görevi görmeyeceği tahmin ediliyor.

Bitcoin’in yukarı yönlü hareketlerinin başlamaması durumunda yeni dipler arayacağı düşünülüyor.

İçerikte yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed Faiz Artırımının Ardından Bitcoin (BTC) İçin Sıradaki Durak Neresi: 25.000 Dolar Mı Yeni Bir Dip Mi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!