Sosyal Medya Firması Meta, Yeni NFT Özelliği Getiriyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya firması Meta, hem Facebook hem de Instagram ana şirketidir. Meta, kullanıcıların Instagram’da NFT’ler oluşturmasına ve takas etmesine olanak tanıyan özelliği kullanıma sunmayı planladığını duyurdu.

Üç Kasım tarihli blog gönderisinde, Instagram için NFT oluşturma ve ticaret özelliği geliştirme planlarını doğruladı. NFT’ler için yakında çıkacak olan “end-to-end toolkit”, kullanıcıların Instagram üzerinden kendi satılık NFT’lerini sorunsuz bir şekilde oluşturmalarına ve başlatmalarına olanak tanıyacak. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Meta’nın NFT Oluşturma ve Ticaret Özelliği

Güncelleme başlangıçta Amber Vittoria, Refik Anadol, Jason Seife, Dave Krugman ve diğerleri dahil olmak üzere küçük bir içerik oluşturucu grubu arasında test edilecek. Bununla birlikte diğer ülkelere genişlemenin olacağı belirtiliyor. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceği hakkında bilgi verilmedi.

Meta, Ethereum, Flow ve Polygon’u içeren mevcut blok zincirleri desteklemektedir. Ek olarak Meta, Solana blok zincirine ve popüler Phantom cüzdanına desteğini de açıkladı.

Video NFT’leri için destek de eklenecek. Ayrıca belirli NFT koleksiyonları için adlar ve açıklamalar gibi veriler NFT pazar yeri OpenSea’den alınacak. Ayrıca Instagram video tabanlı dijital koleksiyonların platformunda gösterilmesine izin verecek. Bununla birlikte Solana blok zinciri ve Phantom cüzdanı için destek ekleyecektir. Platform, Ethereum, Polygon ve Flow blok zincirlerinin yanı sıra Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet ve Dapper Wallet dahil olmak üzere üçüncü taraf cüzdanlara bağlantıları destekledi.

Meta’nın ticaret ve finans teknolojisi başkanı Stephane Kasriel, Meta’nın 2024 yılına kadar NFT oluşturmak veya satmak için ücret talep etmeyeceğini belirtti. Ayrıca ve alıcılar için blok zinciri gas ücretlerinin “lansman sırasında” Meta tarafından karşılanacağını söyledi. Ancak lansmanın ne kadar süreceğini netleştirmedi.

Kasriel, OpenSea gibi NFT pazarları tarafından uygulanan ortalama %2,5 komisyondan daha pahalı olduğu için ağır eleştirilere maruz kalan Apple’ın %30 komisyonuna atıfta bulunarak NFT işlemlerinin hala “uygulama mağazası ücretlerine” tabi olacağını söyledi.

Sosyal Medya Firması Meta Komisyon Oranını Belirlenmedi

Meta, NFT satışlarından komisyon oranı planlarını veya yaratıcı telif ücreti sisteminin nasıl görüneceğini açıklamadı. Ayrıca NFT pazarlarından gelen telif hakkı modellerine geçmek için son baskıları takip edip etmeyeceği bilinmiyor.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sosyal Medya Firması Meta, Yeni NFT Özelliği Getiriyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!