Litecoin (LTC) halving öncesi 180 dolara çıkabilecek mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Litecoin (LTC) fiyatı, halving etkinliğine denk gelerek ve madenci bloklarını yüzde 50 düşürerek, 2023’ün temmuz ayına kadar yüzde 200 değer kazanabilir.  

Litecoin dibi gördü mü?

Litecoin, Ekim 2011’de başlatılmasından bu yana iki defa halving geçirdi. İlki Ağustos 2015’te gerçekleşti ve blok ödüllerini 50 LTC’den 25 LTC’ye düşürdü. İkincisi ise, Ağustos 2019’da gerçekleşerek 25 LTC’den 12,5 LTC’ye indirdi. 

İlginç bir şekilde Litecoin her halving faaliyetini, fiyatında dalgalanmalar yaşandıktan sonra gerçekleştirdi. 

Litecoin’de gerçekleştirilen halving’lerin ardından, LTC fiyatı, aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi yerel zirvesinden düzeltmeye maruz kalarak bir başka dip oluşturdu ve bunun ardından yeniden büyük bir yükseliş gerçekleştirerek yeni bir zirveye ulaştı. 

Halving kırılımlarını gösteren haftalık LTC/USD fiyat tablosu. Kaynak: TheScalpingPro

Litecoin’de üçüncüsü beklenen halving’in 2023 yılının temmuz ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Bununla birlikte piyasa analistleri, LTC fiyatının 2011 ve 2019 yıllarında olduğu gibi aynı süreçten geçtiğini ve fiyatın şu anda dip seviyelerde olduğunu belirtiyor. 

Bağımsız piyasa analisti Scalping Pro, yükseliş görünümünü desteklemek için grafiğe MACD ve RSI momentum göstergesi ekledi. Momentum göstergeleri, potansiyel trend dönüşlerini tahmin edilmesi için bir varlığın aşırı satım ve aşırı alım koşullarını belirler. 

LTC’nin bir haftalık grafiğinde, RSI ve MACD göstergeleri önceki halving’lerde olduğu gibi aşırı satış baskısının olduğu seviyelere işaret ediyor. Bu yüzden de analist, bunun LTC fiyatının büyük bir ralli başlatmasının işareti olabileceğine inanıyor. 

#LTC x RSI + MACD (1W) 2/5

Everytime WEEKLY RSI entered the oversold zone with MACD crossover below the zero line

It has marked #Litecoin bottom historically.

Past preformance –
2015 ~ +36246%
2019 ~ +1333%
2022 ~ ??? pic.twitter.com/fRbY4VAkuf

— Mags.eth (@thescalpingpro) November 2, 2022

LTC fiyatı Temmuz 2023’e kadar 180 dolara ulaşacak mı? 

Litecoin, eğer Haziran 2022’de gerçekten 40 dolar seviyesinde dibi gördüyse, yeni bir yerel zirveye ulaşabilir. 

Litecoin’in halving öncesi düzeltme zirveleri ve dipleri arasında Fibonacci düzeltme grafikleri çizildiğinde, 0.236 ve 0.382 Fib çizgilerini yukarı yönlü hedefler olarak test etme olasılığını vurguluyor. 

Fib çizgisi hedeflerini gösteren haftalık LTC/USD grafiği. Kaynak: TradingView

Örneğin, Litecoin 2011 yılında 1,31 dolar seviyelerinde dibi gördükten altı ay sonra, temmuz ayında 10 dolar seviyelerinde 0.236 Fib çizgisinde yerel tepesini oluşturdu. 

LTC/USD’nin 1. halving öncesi haftalık fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

2019 yılında ise, LTC fiyatı ikinci halving etkinliği öncesinde Aralık 2018’de yaklaşık 21 dolar seviyelerinden fırladıktan sonra haziran ayında 340 dolara yakın 0,382 Fib hattında yerel zirvesini oluşturdu. 

LTC/USD’nin 2. halving öncesi haftalık fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Şu anki senaryoda da Litecoin’in 0,236 ve 0,382 Fib çizgileri sırasıyla yaklaşık 130 dolar ve 180 dolar ile örtüşüyor. 

LTC/USD’nin 3. halving öncesi haftalık fiyat tablosu. Kaynak: TradingView

Litecoin 40 dip dolar seviyesini onaylarsa, potansiyel bir yerel zirve gerçekleştirebilir. Diğer bir deyişle, LTC fiyatında şu anki seviyelerinden 2023’ün temmuz ayına kadar yüzde 100-200 artış meydana gelebilir. 

Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve ‘Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Litecoin (LTC) halving öncesi 180 dolara çıkabilecek mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!