Yeni Bitcoin metriği, BTC’de bu seviyelerin ucuzluğuna dikkat çekti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Basit bir Bitcoin (BTC) metriği olan Yardstick, 2017 yılındaki boğa piyasasının da öncesindeki seviyelere yeniden ulaştı. 

Varlık yöneticisi Capriole’nin CEO’su Charles Edwards’ın yaratmış olduğu Bitcoin Yardstick metriği, tarihinde ikinci defa en düşük seviyeye ulaştı. 

Yardstick metriği tarihinde ikinci defa en düşük seviyede

Zincir üstü metrikler, BTC/USD paritesinde klasik bir makro dip oluşturmak için birleşirken, yeni metrik ortalama bir Bitcoin hodler’ın düşündüğünden daha fazla BTC satılmış olabileceğini öne sürüyor. 

Bitcoin Yardstick metriği, Bitcoin’in piyasa değeri ile hash oranı arasındaki oranı ölçer. Bu iki oran ise birbiriyle karşılaştırıldığında ortalama bir fiyat tahmini sunar. 

Edwards, metrik değerleri ne kadar düşükse, Bitcoin’in de o kadar “ucuz” olacağını açıkladı. Düşük fiyatlı token’ları güvence altına almak için daha fazla hash oranı uygulanır. 

Edwards, her ne kadar “bunun yatırım tavsiyesi” olmadığını belirtmiş olsa da muhtemel alıcılar için etkileri mevcut. Gerçekleştirilmemiş değerin çoğu, fiyatın baskılandığı esnada Bitcoin’in arzını güvence altına almak için yapılan işin miktarında yatıyor. 

Bitcoin’in hash oranları şu anda, Kasım 2021’den bu yana yüzde 75 değer kaybetmeye devam ederken, neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmış durumda. 

Edwards, “Bugün, Bitcoin Yardstick metriğinin Bitcoin tarihinin en düşük seviyelerine ulaştığını görüyoruz” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Bugün dünyanın en güçlü bilgisayar ağında kullanılan enerji miktarı göz önüne alındığında, göreceli olarak Bitcoin fiyatının olağanüstü bir şekilde ucuzladığını görüyoruz.” 

Bitcoin Yardstick açıklamalı grafik. Kaynak: Charles Edwards/ Twitter

Bitcoin hash oranı artmaya devam ediyor

Yardstick metriği, ayrıca PoW (İş Kanıtı), Bitcoin ağının madencilik algoritması ve verimli bir aktiviteye bağlı olarak zaman içerisinde değer saklama ve büyütme yeteneği ile beslenir. The Bitcoin Standard isimli akademik Saifedean Ammous’un ufuk açıcı kitabı da genel olarak bu fikre ağırlık veriyor. 

Öte yandan şu anki senaryonun tam tersi, fiyatın yapılan işe göre daha yüksek olduğu ve boğa piyasasının yaşandığı 2013 ve 2017 yılları arasında gerçekleşti. 

2021 yılının nisan ve kasım aylarında meydana gelen yükselişler Bitcoin’deki ikili zirveye eşlik etti, ancak hiçbiri önceki zirvelerin ölçeği ile eşleşmedi. 

Bitcoin Yardstick grafiği. Kaynak: Glassnode

Cointelegraph’ın da bildirdiği gibi, Bitcoin madencileri kâr marjlarının sıkışmaya devam etmesiyle ve artmaya devam eden hash oranları karşısında ciddi stres altında. 

Geçtiğimiz yaz sezonu ise, madenci kapitülasyonlarında Edwards’ında ağustos ayında kanıt olarak gözler önüne serdiği toparlanmanın bir kanıtı oldu. 

Bitcoin hash oranı grafiği. Kaynak: Blockchain

Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve ‘Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yeni Bitcoin metriği, BTC’de bu seviyelerin ucuzluğuna dikkat çekti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!