Oregon Demokrat Partisi’ne yapılan bağışın arkasında FTX yöneticisi olduğu ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Oregon Eyaletinin Demokrat Partisi’ne yapılan 500 bin dolarlık gizli bağışın arkasında üst düzey bir FTX yöneticisinin olduğu ortaya çıktı. 

Yerel bildirilere göre, Oregon Demokratları başlangıçta 500 bin dolarlık bağışın Nevada merkezli kripto odaklı bir fintech şirketi olan Prime Trust tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. 

Ne var ki, parti başkanı 1 Kasım tarihinde bağışın arkasındaki gerçek kaynağın FTX borsasının mühendislik direktörü Nishad Singh tarafından yapıldığını ortaya çıkardı. Nishad Singh, 2020 yılından bu yana Demokrat Parti’sinin en büyük dört bağışçısından bir tanesi. 

Görünüşe göre, başlarda yarım milyon dolar değerindeki bağışın arkasında kimin olduğuna dair bir karmaşa yaşandı. 

Eyalet partisi genel müdürü Brad Martin, OregonLive’a ekim ayında “bankalarından gelen belgelere dayanarak” partinin bağışın aslında Prime Trust LLC tarafından sağlandığına inandığını söyledi. 

Martin’in, 4 Ekim tarihinde gerçekleştirilen bağıştan ve yerel medyanın neden Las Vegas merkezli girişim şirketinin böylesine büyük bir bağışta bulunduğunu sorguladıktan haftalar sonra, 28 Ekim’de Nishad Singh’ten partiye kişisel bir bağışta bulunduğunu bildiren bir ileti aldığı kaydedildi. Yani, Demokrat partisi’nin esas bağışçısı Prime Trust LLC değildi. 

Bir Prime Trust sözcüsü ise 1 Kasım’da OregonLive’a şirket tarafından PAC’a sağlanan bir yardım değil. Bu Prime Trust’ın yalnızca müşterinin yararına gerçekleştirdiği bir transfer işlemidir” ifadelerini kullandı. 

Bildirilere göre, parti o zamandan bu yana finansal devlet kampanyasını açıklamasını gerçek bağışçıyı yansıtacak şekilde değiştirdi.  

Gerçekleştirilen bağışın şekli kimilerini şaşırtmayabilir. Singh, Orengon’un siyaset anlayışı geçmişte FTX’in merceğine takıldığından, geçmişte partiye olan bağışlarını Prime Trust üzerinden gerçekleştiriyordu. 

Geçtiğimiz nisan ayının başında Politico tarafından yayınlanan bir rapor, FTX borsasının da onayladığı gibi, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından desteklenen Geleceğimizi Koru PAC’ına Prime Trust üzerinden 1 milyon doları Singh’ten olmak üzere 14 milyon dolar bağışta bulunulduğunu ortaya koydu. 

FTX, o zamanlar bağışların neden Prime Trust tarafından üzerinden gerçekleştirildiği sorularını yanıtsız bırakırken, Prime Trust sözcüsü, bu tarz işlemlerin çok “sıradan” olduğunu belirtmişti.  

Bankman-Fried’ın Geleceğimizi Koru PAC’ının ayrıca, ABD Temsilciler Meclisi bölgesinde çalışan acemi siyasetçi ve aile dostu olan Carrick Flynn’in kampanyasına 8 milyon ila 10 milyon dolar arasında bağışta bulunduğu iddia ediliyor. 

NGO Open Secrets’a göre, Prime Trust ve Singh bu bağışlarda yalnızca bir aracı görevi görüyor. 

Cointelegraph, Oregon Demokratik partisi ve Brad Martin’e ulaştı, ancak haberin yayın saatine kadar herhangi bir yanıt alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Oregon Demokrat Partisi’ne yapılan bağışın arkasında FTX yöneticisi olduğu ortaya çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!