CleanSpark, 3.843 adet kripto madencilik ekipmanı daha satın aldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sürdürülebilirlik odaklı Bitcoin (BTC) madencilik şirketi CleanSpark, kripto madencilik endüstrisindeki durgunluğa rağmen 3.843 kripto para madencilik cihazını daha bünyesine kattı. 

Şirket 1 Kasım tarihinde 5,9 milyon dolara Antminer S19J Pro Bitcoin madencilik cihazı satın aldığını açıkladı. Hashrate Index verilerine göre, CleanSpark, cihazları terahash başına 15,50 dolardan aldı. Bu rakam 22,94 dolarlık mevcut piyasa fiyatına göre çok daha ucuza gelmiş oldu. 

CleanSpark’ın son satın alımlarıyla birlikte şirketin toplam madencilik cihaz sayısı 50 bine ulaştı. 

Şirket, birçok madencilik şirketinin madencilik ekipmanlarını satmak zorunda kaldığı ve hatta iflas başvurusunda bulunmayı düşündüğü “ayı piyasasının” başlangıcından bu yana 26.500 adet kripto madencilik ekipmanı satın aldığını söyledi.

Öte yandan Argo Blokcchain, 31 Ekim’deki güncellemelere göre 3,843 Bitmain S19J Pro Bitcoin ekipmanı satmıştı. Bu da CleanSpark’ın, bu cihazları rakip şirket Argo Blockchain’den satın alınmış olma ihtimalini artırıyor. 

Cointelegraph, CleanSpark ve Argo Blockchain ile bu satın alma işleminin iki şirket arasında geçip geçmediğini öğrenmek için iletişime geçti, ancak bir yanıt alamadı. 

Diğer Bitcoin madencilik şirketleri mevcut piyasa koşullarında mücadele vermeye çalışırken, CleanSpark CEO’su Zach Bradford sürdürülebilirliğe olan “sarsılmaz odaklarının”, güçlü bilanço tablolarının ve çalışma stratejilerinin şirketin, inanılmaz fiyatlara makineler satın almasını, hash oranlarının gücünü artırmasını ve günlük Bitcoin üretimlerinde artış göstermesini sağladığını belirtti.

İlginizi çekebilir: Bitcoin hash oranının yükselmesinin 3 nedeni 

CleanSpark’ın yönetim kurulu başkanı Matthew Schultz, Cointelegraph ile daha önceki bir röportajda CleanSpark’ın işletme stratejilerinden birinin Bitcoin madenciliğini, enerji gelişiminde daha fazla fırsat yaratmak için potansiyel bir çözüm olarak görmek olduğunu söylemişti. 

Örneğin CleanSpark, madencilik faaliyetlerini verimliliğini artırmak için fazla enerji satın almak için ABD’deki çeşitli şehir meclisleriyle ortaklık kuruyor. Bu durum aynı zamanda kripto madenciliği toplulukları için enerji maliyetlerini de azaltıyor. Schultz, ayrıca konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Bu şehirler bizim hizmet sağlayıcımız haline geliyor. Madencilik operasyonlarımızı yürütmek için satın aldığımız her kilovat saatte bir kazanç sağlıyorlar. Yine de birlikte çalıştığımız topluluklar için enerji maliyetlerini düşürecek kadar yüksek miktarda enerji satın almaya devam ediyoruz.” 

CleanSpark ayrıca geçtiğimiz ağustos ayında Washington, Georgia’da bir 36MW’lık bir tesis satın aldı. Şirket, kısa süre önce ise mevcut iki madencilik tesisini ziyaret edebilmek için geçtiğimiz ekim ayında ise Georgia, Sandersville’de 80MW’lık bir tesis satın aldı. 

Yahoo Finance’e göre, CleanSpark’ın hisseleri piyasadaki başarılarına rağmen 1 Kasım tarihinde yüzde 6,32 değer kaybetti ve 3,26 dolar seviyesine kadar düştü. Ancak bu düşüş, Bitcoin madencilik sektörünün neredeyse tamamını temsil ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CleanSpark, 3.843 adet kripto madencilik ekipmanı daha satın aldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!