Bitcoin ve Ethereum’un performansı Nasdaq’ı geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasının önde gelen iki coin’i Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH), geçtiğimiz ay Nasdaq 100’den daha iyi bir performans kaydetti.

Bitcoin (BTC), CoinMarketCap verilerine göre 19.300 dolar civarında başladığı ekim ayının sonlarında 21.000 doları kısa süreliğine gördü. 20.400 dolar civarında kapanış yapan BTC, ekim ayında yüzde 5,6 değer kazanmış oldu.

Ethereum’un kripto parası Ether ise ekim ayına 1.320 dolar civarında başladı. En büyük altcoin, 1.600 dolara yakın kapattığı ekim ayında yüzde 20 civarı değer artışı gösterdi.

Ekim ayında kripto piyasasının toplam değeri de uzun sürenin ardından yeniden 1 trilyon doları aştı.

Öte yandan, ABD merkezli teknoloji ağırlık borsa Nasdaq’ın Nasdaq 100 endeksi, en büyük iki kripto paranın gerisinde kalan bir performans gösterdi. Endeks, Nasdaq tarafından yayınlanan rapora göre geçtiğimiz ay yüzde 3,9 artış gösterdi.

Nasdaq 100 endeksine Apple (AAPL), Amazon (AMZN), eBay (EBAY), Alphabet (GOOGL), Meta Plaforms (META), Intel (INTC), Adobe (ADBE), Microsoft (MSFT), PayPal (PYPL) ve Netflix (NFLX) gibi önde gelen teknoloji şirketleri; Starbucks (SBUX) ve Pepsico (PEP) gibi gıda devleri ve Astrazeneca (AZN) ve Moderna (MRNA) gibi büyük ilaç şirketleri dahil ediliyor.

Bitcoin (turuncu), Ethereum (mavi) ve Nasdaq 100’ün (siyah) ekim ayı performanslarının karşılaştırmalı grafiği. Kaynak: Kaiko

İlginizi çekebilir: Bitcoin’in dalgalanması artık Nasdaq ile aynı düzeyde

Cointelegraph’ın 18 Ekim tarihli haberine göre, Bitcoin ekim ayında yalnızca Nasdaq’ı geride bırakan bir performans göstermekle kalmadı. Giderek darlaşan bir aralıkta işlem gören kripto paranın dalgalanma düzeyi de Nasdaq seviyesine geriledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ve Ethereum’un performansı Nasdaq’ı geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!