Güney Kore düzenleyicileri kripto düzenlemelerini sıkılaştırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore düzenleyicileri, geçtiğimiz İlkbahar’da Terra’da meydana gelen çöküşün ardından, dijital varlıklar konusunda yatırımcıları korumak amacıyla sektördeki haksız alım satım eylemleri için yaptırımları sertleştirerek düzenlemeyi sıkılaştırmayı planlıyor. 

Yerel basına göre, Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ve Millet Meclisi finansal düzenleyicilerin kripto para borsalarını denetlerken açıklanmamış bilgileri, fiyat manipülasyonlarını ve dolandırıcılıkları takip etmelerine ve cezalandırmalarına imkân sağlayacak mevzuatı çıkarmak için çalışıyor. 

Söz konusu mevzuat, Millet Meclisi’nde dolaşan kripto ve dijital varlıklarla ilgili halihazırda 14 farklı tasarı ve yapım aşamasında olan iddialı ve kapsamlı Dijital Varlık Temel Yasası mevcutken, 2023 yılından itibaren daha fazla yatırımcıyı korumayı garanti ediyor. 

Millet Meclisi’nden isimsiz bir sözcü basına şu açıklamalarda bulundu: 

“ABD’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) birden fazla yetkiye sahip olduğundan, sanal varlıklarda haksız alım satım işlemleri ayrı bir mevzuata tabii tutulmaksızın cezalandırmak mümkündür, ancak Güney Kore’de kriptolara ilişkin mevzuata kesinlikle ihtiyaç duyuluyor.” 

Düzenleyiciler, her ne kadar haksız ticaret işlemleri yüzünden belirli yaptırımlar konusunda detay vermiş olmasa da denetim ve yaptırımların geleneksel finans endüstrisine benzer bir düzeyde senkronize olacak şekilde tasarlanması bekleniyor. 

Güney Kore yetkilileri geçtiğimiz eylül ayında Terra’nın kurucu ortağı Do Kwon için tutuklama emri çıkarmıştı. Daha sonrasında ise Interpol, Kwon için dünya çapında kırmızı bülten yayınladı ve kolluk kuvvetlerinin onu bulması ve tutuklaması talebinde bulunmuştu. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı ise, 6 Ekim tarihinde Do Kwon’un pasaportuna el konmasını emretmişti. 

Son olarak Finansal Hizmetler Komisyonu ekim ayının sonunda dijital varlıkları kullanarak kara para aklama faaliyetlerini engellemek için 70 bin dolar değerinde 100 milyon wonun üzerindeki varlıklara sahip kripto balinalarını mercek altına alacağını açıklamıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore düzenleyicileri kripto düzenlemelerini sıkılaştırıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!