Facebook bir yıl önce Meta oldu: Bu süreçte neler yapıldı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya devi Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesinin üzerinden bir yıldan biraz fazla geçti. Facebook, 28 Ekim 2021’de Facebook Connect konferansında yaptığı ticari imaj değişikliğiyle sosyal medyanın ötesine geçmek ve Web3, kripto, NFT ve tüketicilerin hem iş hem de eğlence için daha fazla vakit harcamalarının olası olduğu Metaverse dünyasına girmek istediğini ortaya koydu.

Meta, Aralık 2021’de sanal gerçeklik sosyal networking projesi Horizon Worlds’ü başlattı. Şirket, ayrıca Facebook üzerinde daha fazla kripto reklamına yer vermeye başladı.

Nisan 2022’de ise şirketin Metaverse dahilinde kullanılacak “Zuck Bucks” adlı bir dijital parayı değerlendirdiği haberleri dolaşmaya başladı. Ne var ki, projeyle ilgili bu tarihten beri herhangi bir güncelleme yapılmadı.

Meta, mayıs ayında kripto paraları ve dijital varlıkları destekleyecek Meta Pay ödeme platformu için beş adet marka başvurusu yaptı. Eylül ayında ise şirketin 2,9 milyar kullanıcısının, 100’den fazla ülkede sahip oldukları NFT’leri Facebook ve Instagram’da sergileyebileceklerini açıkladı.

Sosyal medya devi, Meta’nın sanal gerçeklik platformuna Microsoft Office 365 ürünlerini getirmek için 11 Ekim’de Microsoft ile iş birliği yaptığını duyrudu.

Öte yandan, şirketin metaverse alanına yapacağı 10-15 milyar dolarlık yatırım, Altimeter Capital CEO’su gibileri tarafından “çok fazla ve ürkütücü” bulunuyor. Meta’nın Q3 raporu da bu endişeleri pekiştiriyor.

Şirketin üçüncü çeyrek raporunun yayınlanmasının ardından, hisselerinde yüzde 23,6 düşüş gözlendi. Meta’nun sanal gerçeklik Ar-Ge kolu Reality Labs ise bu yıl toplamda 9,44 milyar dolar zarar etti.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, sanal Eyfel Kulesi önünde gözüken avatarını paylaşmış ve pek de gelişmiş olmayan grafiklerden dolayı epey eleştiri almıştı.

Mark Zuckerberg’in metaverse avatarı internet esprisine dönüştü

The Wall Street Journal’ın 15 Ekim tarihli haberine göre şirket, Horizon World için aylık aktif kullanıcı hedefini de yarı yarıya azalttı.

Yine de Zuckerberg, şirketin doğru yolda olduğuna ve metaverse ve Web3 gibi alanlara yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam etmesi gerektiğine inanıyor.

Meta, 11 Ekim’de Microsoft ile geliştirdiği sanal gerçeklik başlığı Meta Quest Pro’yu duyurmuştu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Facebook bir yıl önce Meta oldu: Bu süreçte neler yapıldı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!