Kripto ATM’lerinin dünden bugüne olan serüveni!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanada’nın Vancouver şehir merkezinde bir kahve dükkânı, 29 Ekim 2013’te Robocoin tarafından işletilen dünyanın ilk halka açık bir şekilde Bitcoin (BTC) satın alınmasını sağlayacak ATM’yi açtı.

Kripto ATM, faaliyete açıldığı ilk haftasında toplamda 100 bin dolar değerinde 348 işlem gördü.  

Coin ATM Radar’a göre, Robocoin tarafından kurulan ilk ATM’nin üzerinden 9 yıl bir gün geçti. Robocoin’in kripto ATM faaliyetlerinin muhtemelen durdurulmuş olmasına veya ATM’nin kaldırılmış olmasına rağmen günümüze kadar toplamda 38.804 kripto ATM kuruldu.

Bununla birlikte tüm bu süreç içerisinde kripto ATM’lerinin küresel merkezi ABD’ye taşındı. Amerika Birleşik Devletleri şu anda dünyadaki kripto ATM’lerinin yaklaşık yüzde 88’ine sahip ve son birkaç ay içinde yeni kurulan tüm ATM’lerin yüzde 90’ından övgü ile bahsediliyor.

ABD’de yalnızca ekim ayında, 125 yeni kripto ATM kuruldu.  

Coin ATM Radar verilerine göre, ilk kripto ATM’sine ev sahipliği yapan Kanada, kripto ATM’lerinde dünyaya oranla yüzde 6,6’lık bir pay ile ikinci sırada yer almasına rağmen son dokuz yılda ATM sayısını yalnızca 2.566’ya çıkarabildi. 

Bununla birlikte İspanya, 22 Ekim’de dünyaya oranla yüzde 0,6’lık payı ile 215 kripto ATM’siyle birlikte en büyük 3. kripto ATM merkezi haline geldi. 

Research ve Markets tarafından geçtiğimiz temmuz ayında yayınlanan bir rapora göre, kripto ATM alanı şu anda 46,4 milyon dolar değerinde ve bu rakam 2027 yılına kadar havale işlemleri ve artan kripto ATM kurulumlarıyla birlikte 10 kattan fazla büyüyerek 472 milyon dolara ulaşacak.

Kripto ATM kurulumları, bu yıl kripto piyasasına ayı sezonu hakim olmasına rağmen piyasaya meydan okudu.

Kripto ATM kurulumları, haziran ve ağustos ayları arasında hafif bir toparlanma görmeden önce ocak ve mayıs ayları arasında yavaşladı. Bununla birlikte geçtiğimiz eylül ayı ise, küresel ağdan 459 ATM’nin kaldırılmasıyla birlikte ilk defa net bir düşüşe şahitlik etti.

Coin ATM Radar’a göre, Bitcoin, yüzde 100 BTC işlemlerini destekleyen kripto ATM’ler arasında en fazla işlem gören kripto para olmaya devam ediyor. Ayrıca, diğer kripto paraların da ağ genelinde oldukça desteklendiği kaydedildi.

Kripto ATM’ler aracılığıyla BTC’den sonra en fazla işlem gören altcoin yüzde 81 ile Litecoin (LTC) oldu. LTC’yi ise yüzde 74 ile Ethreuem (ETH) takip ediyor. Dogecoin’e (DOGE) bakıldığında ise, DOGE yüzde 40’ın biraz altında bir oranla dördüncü sıraya yerleşmiş durumda.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto ATM’lerinin dünden bugüne olan serüveni!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!