Premier Lig, Futbol Yıldızlarını NFT Olarak Basmayı Hedefliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın tarihli bir rapora göre İngiltere Premier Lig, futbol temalı tokenleri basacağı bir proje üzerinde iki NFT şirketi ile görüşüyor. Anlaşmanın yılda 30 milyon sterlin değerinde olabileceği ifade ediliyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Premier Lig, Sorare ile Ortak Olacak

PL, Fransız şirketi Sorare ile 30 milyon Sterlin değerinde bir anlaşma için pazarlık yapıyor. Program, hayranlara benzersiz dijital hatıra olarak satılan ünlü oyuncuların görüntülerine dayalı NFT’lerin basılmasını sağlayacaktır.

Anlaşma, Tottenham Hotspur’dan Harry Kane ve Manchester City’den Erling Haaland gibi futbolcuların statik görüntülerine odaklanmaktadır. Projenin haftalar içinde resmen kabul edilebilebileceği konuşuluyor. Teknoloji endüstrisi kaynakları, Sorare anlaşmasının bu yılın başlarında ConsenSys ile imzalanması planlanan anlaşmanın yerini alacağını söylüyor.

Sorare ile yapılan anlaşma, hayranların ünlü bir sanat eserinin veya önemli bir spor olayının görüntüsüne ‘sahip olmalarını’ sağlıyor. Bununla birlikte hızla büyüyen ancak değişken bir varlık sınıfı olan değiştirilemez NFT’ler de sağlamaktır.

Sorare, 2018 yılında kurulmuş Paris merkezli bir şirkettir. Bununla birlikte Fransız futbolcu Kylian Mbappe ve Japon SoftBank’ın desteğine sahiptir. Ayrıca Sorare, blok zinciri tabanlı futbol temalı bir video oyunu da yapmıştır.

Premier Lig ve Futbol Temalı NFT’ler

Sorare, Premier lig ile müzakere eden ilk ve tek kripto firması değildir. Fransız şirketle yapılan 30 milyon sterlinlik mevcut anlaşma, ConsenSys ile yapılan eski anlaşmanın yerini aldı. Ancak bununla birlikte ConsenSys ile yapılan eski anlaşmanın 400 milyon sterlin değerinde olduğu da bildirilmiştir.

Devam eden “kripto kışı” nedeniyle NFT pazarları hacimleri %68 düşerek ciddi sorunlara neden olmuştur. ConsenSys, NFT değerlemelerindeki düşüşün ardından daha düşük bir fiyatta anlaşmak için yeniden müzakere etmeye çalıştı. Bununla birlikte bir Premier Lig kulüp yöneticisi, Sorare sözleşmesinin revize edilmiş ConsenSys teklifinden daha kazançlı olduğu konusunda bilgilendirildiklerini söyledi.

Aynı habere göre Premier Lig, başka bir NFT şirketi ile de görüşme halinde. Bununla birlikte Dapper Labs, Ağustos ayında Ticketmaster ile yaptıkları anlaşma nedeniyle NFL hatıralarını değiştirilemez tokenler şeklinde akılda tutmak için sporla ilgili bir deneyime sahiptir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Premier Lig, Futbol Yıldızlarını NFT Olarak Basmayı Hedefliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!