Meta, üçüncü çeyrek kazanç raporunu açıkladı; kan kaybetmeye devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En büyük beş teknoloji şirketi arasında yer alan Meta, metaverse araştırma ve geliştirme kolu Reality Arm aracılığıyla üçüncü çeyrek kazanç raporlarını açıkladı. Meta, üçüncü çeyrekte zararının 3,67 milyar dolar olduğunu ve bu zararın önümüzdeki yıl daha da derinleşeceğini kaydetti. 

Şirketin 26 Ekim’de açıkladığı 2022 üçüncü çeyrek kazanç raporları, Reality Labs’in 2020 yılı dördüncü çeyreğine kadar uzanan raporlardan zamana kadarki en büyük zarara işaret ediyor. Reality Labs, o zamanlar üçüncü çeyreği 285 milyon dolar kâr ile kapatmıştı. 

Reality Labs, üçüncü çeyrek kazanç raporlarını açıklamasıyla birlikte 2022 yılında toplamda 9,44 milyon dolar kaybetmiş oldu. Şirket, 2021 yılını ise 10 milyar dolar zarar ile kapatmıştı. 

Meta CFO’su Dave Whener, bu kayıpların daha da derinleşeceğini belirtti ve ekledi: 

“Reality Labs’in kayıplarının 2023 yılının sonuna doğru daha da derinleşmesini bekliyoruz. 2023 yılından sonra Reality Labs yatırımlarına hız kazandırarak uzun vadede şirketin işletme gelirlerini artırma hedefine ulaşmayı planlıyoruz.” 

Mark Zuckerberg, Meta’nın kazanç raporu açıklamalarında büyük yatırımların şirketi “geleceğin programlama platformu” yapacağını belirtti. Zuckerberg, bu yatırımların şirketin en büyük önceliği olduğunu belirtti. Meta CEO’su, yatırımcılara metaverse’ü donanım ile inşa etmenin çok bir girişim olduğunu söyledi. 

Zuckerber, ayrıca “Girişimler genellikle ana akım haline gelmeden önce her ürünün birkaç faklı versiyonu olur. Burada yaptığımız şeyin tarihi bir öneme sahip olacağına inanıyorum. Bu girişimin birbirimizle etkileşim kurabileceğimiz ve teknolojiyi hayatımızın içine entegre edebileceğimiz için yeni bir başlangıç oluşturmasını umuyorum” ifadelerini kullandı. 

Bununla birlikte şirket, Wall Street analistlerinin beklentilerini aşarak üçüncü çeyrekte 1,88 dolar tahminini tutturamayarak hisse başına 1,64 dolar ile 27,71 milyar dolar kazanç sağladı. 

Yahoo Finance’e göre, şirketin kazanç raporlarını açıklamasının ardından hisse senetlerinde yüzde 19,5 değer kaybetti. Meta hisseleri 2022 yılında toplamda 61,5 değer kaybetmiş oldu. 

Teknoloji yatırım şirketi Altimeter Capital’ın kurucusu ve Meta’nın hissedarlarından biri olan Brad Gerstner, Meta’nın sanal dünyayla ilgili büyük yatırımları devam ederken, Zuckerberg ve yönetim kuruluna bir açık mektup gönderdi. Gerstner, Meta’yı metaverse yatırımlarında biraz daha ihtiyatlı davranmaya davet etti. 

Gerstner, mektubunda “bilinmeyen bir geleceğe yapılan yatırımın çok büyük ve endişe verici” ifadelerini kullandı. Meta hissedarı, şirketin bu alandan kâr etmeye başlamasının 10 yılı alabileceğini ve daha fazla ekonomik üretkenlik sağlayacağı için yapay zekâ teknolojilerine odaklanmaya davet etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Meta, üçüncü çeyrek kazanç raporunu açıkladı; kan kaybetmeye devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!