Andreessen Horowitz milyarlarca dolar kaybetti ancak kriptodan vazgeçmedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık 28 milyar doları yöneten hedge fonu Andreessen Horowitz (a16z), ilkbaharda patlak veren kripto piyasası krizinden en çok etkilenen şirketler arasına girdi. Şirket, gerilemeye rağmen Web3 olarak adlandırılan internetin kripto merkezli vizyonuna sadık kaldığını belirtti.

Fonun genel ortağı ve kripto yatırım kararlarının başında olan Chris Dixon, kayıplara rağmen piyasaya yatırım yapmaya devam etme niyetinde olduğunu söyledi.

Dixon, sektörün hala kullanıcı edinme konusunda ilk aşamalarında olması sebebiyle kriptoyu çok uzun vadeli bir geleceğin beklediğine inandığını söyledi. Yetkili ayrıca piyasadaki gerilemenin, fonun kripto girişimcilerini desteklemeye devam etmesi için bir fırsat olduğunu söyledi ve devam etti:

“Baktığım şey fiyatlar değil. Girişimci ve geliştirici faaliyetlere bakıyorum. Temel ölçü budur.”

a16z, 2018’de başlatılan ana kripto fonunun bu yılın ilk yarısında değerinin yaklaşık yüzde 40’ını kaybetmesinin ardından kripto varlıkları üzerindeki yukarı yönlü stratejisini değiştirdi. Şirket, 2021’in 4. çeyreğinde yaptığı 26 duyuruya kıyasla, 2022’nin üçüncü çeyreğinde ise kripto girişimleri alanında sadece dokuz tane anlaşma yaptığını duyurdu.

Hedge fonu, kripto piyasasının son yıllardaki yukarı yönlü sıçramalarından hala büyük bir oranda yararlanmaya devam ediyor. Şirket, 2013’te Coinbase borsasını destekledikten sonra yaklaşık 10 kat kazanç elde etti, ayrıca 2021’de desteklediği NFT pazaryeri OpenSea’nin değerinde ise 100 kat artış gördü.

a16z, 3 Ekim’de merkeziyetsiz bilgi protokolü Golden’a 40 milyon dolarlık fon sağladı. Ayrıca fonun genel ortağı Ali Yahya ve kurucu ortak Marc Andreessen de Golden’ın yönetim kuruluna katıldı.

Cointelegraph Research’ten alınan verilere göre Ağustos 2022’de blokzinciri sektörüne yapılan yatırım 1,36 milyar dolar civarında. Bu rakam, 12 ayın en düşük seviyesinin yanı sıra sermaye girişlerinde bir önceki aya göre dördüncü düşüşü temsil ediyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Andreessen Horowitz milyarlarca dolar kaybetti ancak kriptodan vazgeçmedi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!