Mango Market hacker’ı rug pull dolandırıcılığıyla övünmeye devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avraham Eisenberg, Mango Markets’ta 117 milyon dolarlık zarara yol açmasından yalnızca bir hafta sonra, Mango Inu isimli bir şaka temalı token’da gerçekleştirdiği 100 bin dolarlık rug pull yöntemi ile övündü ve “yanlış bir şey yapmadığını” yineledi. 

Eisenberg kısa süre önce, Solana merkezli merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu olan Mango Markets’a siber saldırı düzenleyerek ve 117 milyon dolar zarara uğratan hacker’ın kendisi olduğunu açıkladı. Eisenberg, ayrıca gerçekleştirdiği siber saldırıyı ise “yasal” olarak nitelendirdi. 

Eisenberg, 23 Ekim’de tarihinde Twitter paylaştığı bir gönderide planının, Mango Inu ismindeki “şaka temalı token’ı” dağıtmayı ve yeni piyasaya sürülen token’ları silip süpüren “kötüye kullanılan botları” hedef aldığını belirtti. 

Eisenberg, planının token’ları dağıtmayı, likiditesini artırmayı ve botlar token’ı satın aldıktan hemen sonra ise “rug pull” yöntemi ile dolandırıcılık yapmayı da kapsadığını açıkladı. 

Mango Markets hacker’ı, “Token’ları dağıtacak, likidite ekleyecek ve botlar satın alır almaz “rug pull” yapacak biriyle konuştuğunda, botların hareket eden her şeyi satın aldığında, iyi fakat düşük kapasiteli bir sıçrayış gerçekleştirildiği konusunda hem fikir olunurdu” ifadelerini kullandı. 

Eisenberg, Mango Markets istismarına benzer olarak Twitter’daki insanların tüm bu siber saldırıyı ahlaki ve yasal olarak sorgulamaya başladığında, token’ın tanıtımını yapmadığı için herhangi bir yasayı çiğnemediğini savundu. 

Eisenberg, konuya ilişkin lu açıklamlarda bulundu:

“Hangi kısmı? Mango Inu kesinlikle bir menkul kıymet veya pazarlama ürünü değil. Yalnızca açık piyasa likidite işlemleri dışında hiçbir söz verilmedi.” 

Eisenberg, ayrıca token’ının “kesinlikle hiçbir tanıtımını yapmadan” yarım saat içinde yatırım veya kumar oynayarak 250 bin doların üzerinde kâr elde etmeyi başardığını ve bunun gerçekleşmesinin ise hala “dipten çok uzak olunduğu” anlamına geldiğini belirtti. 

Hacker, açıkça yatırımcıları token’ı almamaları konusunda uyardı ve “satın alırsanız paranızı kesinlikle kaybedersiniz” ifadelerini kullandı. 

The other day I deployed a shitcoin called Mango Inu and did absolutely no promotion. It got over 250k invested/gambled in like a half hour.

We’re still so far away from the bottom.

(to be clear if you buy this you will definitely lose all your money)

— Avraham Eisenberg (@avi_eisen) October 23, 2022

Yararsız tokenlar doğmaya devam ediyor

Mango Inu token’ı, herhangi bir yararı olmamasına rağmen son zamanlarda piyasada şüpheli bir şekilde ilgilenilen bir başka token örneği oldu. Bu da genellikle boğa piyasalarıyla ilgili bir semptomdur. 

“THE” isimli memecoin, ekim ayının başlarında Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’in 14 Ekim tarihinde Twitter’da “THE Protocol” isminde kolayca yem atılabilir bir projenin yapılmasıyla ilgili yergili açıklamalarına bir cevap olarak yaratıldı. 

“THE”, Buterin’in Twitter gönderisinin ardından Ethereum ve Binance Smart Chain’de piyasaya sürüldü ve 20 Ekim’de yüzde 77 değer kazandı. Token, o tarihten bu yana ise yüzde 60 değer kaybetti ve haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla 0,015 dolardan işlem görmeye devam ediyor. 

İlginizi çekebilir: 3Commas, FTX’teki güvenlik sorunu hakkında uyarı yayınladı 

Uniswap (V3), MEXC Global ve Bitget gibi borsalarda listelenen token, Vitalik Buterin tarafından büyük spekülasyonları teşvik etmek için yapılan bir şakanın başka bir şeye hizmet etmiyor gibi görünüyor. 

Blokzincir siber güvenlik şirketi PeckShield ise bu token hakkında uyarıda bulundu.

#PeckShieldAlert #THEProtocol PeckShield has detected ~25 $THE are newly created on both Ethereum and BSC
6 out of 25 of these $THE appear to be #honeypot 0x0cbA6 distributed 100M $THE to address Vb (Vitalik)
0x716Fb distributed 6.4M $THE to address vitalik.eth
Be Cautious! pic.twitter.com/nGNhR8kuj7

— PeckShieldAlert (@PeckShieldAlert) October 18, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mango Market hacker’ı rug pull dolandırıcılığıyla övünmeye devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!