Japon Kredi Bürosu, kredi kartları için CBDC altyapı testleri başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası ödeme sistemleri Visa ya da Mastercard’ın Japon muadili Japon Kredi Bürosu (JCB) Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) altyapı testinin başladığını duyurdu. Proje, muhtemelen şu anda Japonya Merkez Bankası (BOJ) tarafından test edilen ulusal bir CBDC için ödeme platformunu hazırlayacak. 

Altyapı projesi, şirket tarafından yerel medyada duyuruldu. Proje, JCBDC olarak çıkarılacak ve JCB’nin mevcut kredi kartı altyapısını CBDC ödemelerine uyarlamayı hedefliyor. Bununla birlikte Fransa merkezli yüz tanıma teknolojisi sağlayıcısı IDEMIA ve Malezya merkezli Softspace şirketi, platformun geliştirmelerinde JBC ile iş birliği gerçekleştirecek. 

Platform, üç ana yönden oluşacak; dokunmatik ödeme yöntemi çözümü, CBDC için plastik kartların verilmesi ve sağlanması ve çalışan CBDC ortamının simülasyonu. JBC, ileriki safha da ise mobil ödeme araçlarını ve QR kodları da entegre etmeyi planlıyor. 

JBC, ödeme çözümleri geliştirmesini 2022 yılının sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. JBC, 2023 yılının sonuna kadar da gerçek mağazalarda ön gösterim deneylerine başlama planlarının olduğunu belirtti. 

Öte yandan BOJ, Ekim 2020’de CBDC için üç aşamalı bir deneme taslağı paylaşmıştı. Denemelerin dijital yen ihracının teknik yönlerini test edecek ikinci aşamasının bu yıl başlaması bekleniyor. BOJ yöneticisine göre, dijital yen 2026 yılına kadar başlatılacak. Yönetici, ayrıca bu kararın yalnızca merkez bankası tarafından verilmeyeceğini belirtti. 

İlginizi çekebilir: Japonya kripto karşı tutumu nedeniyle oyun sektöründeki liderliğini kaybediyor 

Projenin başlatılması ve uygulanmasının muhtemel kapsamı hakkında hala bir kesinlik mevcut değil. BOJ’un finansal uzlaşma departmanının eski başkanı, geçtiğimiz ocak ayında dijital yen’in ülkenin para politikasının bir parçası olarak kullanılmasına karşın olumsuz açıklamalarda bulunmuştu. 

Ayrıca, JBC dijital yenilikler alanında tecrübesiz değil. JCB, 2020 yılında Fujitsu Laboratories ile iş birliği gerçekleştirerek blokzinciri teknolojisine dayalı bir dijital kimlik ve birlikte çalışabilirlik sisteminin pilot uygulamasını başlatmıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Japon Kredi Bürosu, kredi kartları için CBDC altyapı testleri başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!