FTX “Oltalama” Mağduru Kullanıcıların Milyon Dolarlarını “Tek Sefere Mahsus” Telafi Edecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler kripto para borsası FTX’e ait cüzdanlarıyla 3Commas ve benzeri sitelerin sahte ara yüzlerine yanlışlıkla bağlanan kullanıcılar, yaklaşık 6 milyon değerinde kripto para çaldırdı. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, çalınan fonların telafi edileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta 4 farklı kullanıcı kripto alım satımı yapan bot hizmetlerinin olduğu sitelere bağlanırken “oltalama” saldırısına maruz kaldı. Kullanıcılardan bazılarının 3Commas‘ın sahte bir ara yüzüne girdikleri için hesap bilgilerinin çalındığı tespit edilirken geriye kalanlarının hangi siteler üzerinden bu saldırıya uğradığı ise henüz bilinmiyor.

Kripto alım satımı yapan bu sitelerin taklit edilmiş ara yüzlerine farkında olmadan giren kullanıcıların FTX cüzdanlarının API anahtarları, üçüncü taraf saldırganlar tarafından istismar edildi. Kullanıcılardan biri, FTX yardım hattına gönderdiği mesajda söz konusu bu istismar sonucunda 104 Bitcoin (BTC) kaybettiğini belirtti.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, tek sefere mahsus çalınan fonların telafi edileceğini belirten bir açıklamada bulundu.

Sahte FTX sitelerinin kullanıcıların hesaplarını boşaltmasını önlemeye çalışmak için çok sayıda kontrolümüz var. Bu kontrol sayesinde şimdiye kadar birçok saldırının önüne geçtik ve başarılı olduk. Fakat kriptoda, dolandırıcılık sofistike hale geldi. Neyse, bu saldırı sadece FTX üzerinde kimlik avı olmamakla birlikte, bir FTX sitesi bile değildi. Ve genel olarak, internetteki diğer şirketlerin sahte sürümleri tarafından kimlik avına maruz kalan kullanıcıların bakiyelerini telafi edemeyiz! Temelde FTX dışındaki sitelerin sahte ara yüzleri konusunda hiçbir kontrolümüz yok. Ama bu seferlik yapacağız; toplamda yaklaşık 6 milyon doları iade edeceğiz. Ama bu bir örnek emsali değildir, bir daha olursa telafi etmeyeceğiz!

Sadece kendi kullanıcıların meblağlarını telafi edeceklerini belirten CEO, diğer borsalarında üstüne düşeni yapması gerektiğini vurguladı. Öte yandan saldırganların hesaplarını belirlediklerini ifade eden Bankman-Fried, saldırganlara ele geçirdikleri parayı iade etmeleri için 24 saat süre tanıdı. Eğer para belirlenen süre içinde iade edilirse herhangi bir yaptırımda bulunmayacakları belirtildi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX “Oltalama” Mağduru Kullanıcıların Milyon Dolarlarını “Tek Sefere Mahsus” Telafi Edecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!