FTX CEO’su SBF’in Sosyal Medya Botlarına Çözümü “Blockchain”: İşlem Ücreti Bu Problemi Çözebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, blokzinciri teknolojisinin uygulanabileceği çeşitli alanlar hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle sosyal medya ve botlarla ilgili fikirleri kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

FTX CEO’su Bankman-Fried 21 Ekim tarihinde paylaştığı bir Twitter floodunda, blokzinciri teknolojisinin farklı alanlarda ki kullanımına dair örneklemler yaptı.

Blokzincirinin ödemeler, havaleler, piyasa yapısı ve sosyal medya üzerinde büyük bir değişimi tetikleyebileceğini düşünen Fried, merak uyandıran açıklamalarda bulundu.

Fried, blokzinciri ve sosyal medya noktasında fikirlerini şu ifadelerle aktardı:

Bu blokzinciri uyumlu platform fikri sayesinde herhangi bir platformu kullanabilir ve yine de tüm arkadaşlarınızla her platformda konuşabilme imkanınız olurdu. Mesajlarınız ve ağınız sizindir: platformları taşıyabilir ve tutabilirsiniz. Her platform moderasyon kararları verebilir, bu yüzden en azından fikir çeşitliliği vardır.

Web3 ve blokzinciri teknolojisi ile şekillenen bu fikir şu şekilde detaylandırabiliriz. Blokzinciri Twitter’ı kullandığınızı düşünün, o platform üzerinde ağa yazılmış tüm mesajları, beğenileri ve yorumları Instagram’a taşıma şansınız olacaktır. Instagram’da bin beğeni almış bir gönderiyi, başka bir hesabınıza taşıyabilirsiniz ve o bin beğeni de sizinle birlikte gelecektir.

Bankman-Fried’e göre blokzinciri-Twitter’ı (BT) bu şekilde çalışabilir:

Mesajı BT’nin arayüzüne yazarsınız
BT mesajı halka açık bir blokzincirde yayınlar
BF üzerinde yazdığınız mesaj ve gönderiler diğer blokzinciri altyapılı platformlar ile entegre çalışır

Bu noktada sosyal medya botlarıyla alakalı probleme de değinen CEO, o konuya da şöyle bir çözüm getiriyor:

Bu arada bot probleminden kurtulmanın bir yolu: zincir üstü sosyal medya mesajları. Mesaj başına küçük bir miktar işlem ücreti bile botları caydıracaktır.

CEO Fried’in bu düşüncesine Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin ise bir tweet ile şu şekilde karşılık verdi:

Koşullu yakma daha iyi olur. Alıcının sizi yakmaya zorlama hakkı olmalıdır ancak alıcı mesajınızdan memnunsa bunun hiçbir işlem ücreti olmamalıdır.

Vitalik’in bu fikrine katıldığını belirten Bankman-Fried görünen o ki bu noktadaki fikirleri ile topluluğa yön göstermeye devam edecek. Muhtemelen yakın gelecekte blokzinciri üzerine inşa edilmiş daha güvenli ve daha yapıcı bir sosyal medya kullanıcıları bekliyor olacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX CEO’su SBF’in Sosyal Medya Botlarına Çözümü “Blockchain”: İşlem Ücreti Bu Problemi Çözebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!