Interpol Metaverse Dünyasına Giriş Yaptı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, Metaverse dünyasına giriş yaptı. Interpol ilk polis Metaverse deneyiminin başladığını duyurdu. Ayrıca kullanıcılar, Lyon’daki ofisi ziyaret edebilecektir. Bu yeni sanal dünya, Metaverse ile ilgili suçların araştırılmasını hedeflemektedir. Ayrıca kullanıcılara farklı alanlarda eğitim alma imkanı sunacak. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Interpol Metaverse Dünyasını Başlattı!

Metaverse, eğlence ve ticari amaçlardan daha fazlası için kullanılmaya başlanmıştır. Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, Yeni Delhi’deki 90. Genel Kurulu’nda polis odaklı ilk Metaverse deneyiminin başlatıldığını duyurdu. Bu deneyimin amacı, dünya çapında yasaların uygulanmasına yardımcı olmaktır. Ayrıca Interpol, üyelerinin Metaverse’ü farklı biçimlerde deneyimlemelerini sağlamak istemektedir.

Interpol’ün teknoloji ve yenilik direktörü Madan Oberoi’ye göre bu, sanal dünyalarda polisliğin geleceği için anahtar olacaktır. Oberoi, ‘Metaverse, kolluk kuvvetleri için muazzam etkilerle günlük hayatımızın her yönünü dönüştürme potansiyeline sahiptir. Ancak polisin Metaverse’ü anlaması için onu deneyimlememiz gerekiyor’ dedi.

Interpol, çocuklara karşı suçlar, veri hırsızlığı, kara para aklama, mali dolandırıcılık, kalpazanlık, fidye yazılımı, kimlik avı, cinsel saldırı ve taciz dahil olmak üzere Metaverse’te işlenebilecek yeni tür suçlardan endişe duymaktadır. Bu suçlar gerçek dünyadan farklı şekillerde işlendiğinden dolayı, örgüt için önemli bir zorluk teşkil etmektedir. Kuruluş, Dünya Ekonomik Forumun’da temiz bir ekosistemin nasıl sürdürüleceği konusunda tavsiyelerde bulunarak özellikle Metaverse’teki gençlerin güvenliği konusundaki endişelerini dile getirdi.

Interpol Sanal Bir Eğitim Verdi!

Interpol’ün Metaverse’te sağlamayı amaçladığı başka bir işlev daha bulunmaktadır. Bu da dünyanın her yerindeki polis memurlarına merkezi bir yerden talimat verme fırsatıdır. Ayrıca bu, kuruma göre, uzaktan eğitim görevlerinin öğrenciler için daha sürükleyici ve ilgi çekici olabileceği anlamına gelmektedir. Bu olanakların canlı gösterimi sırasında Interpol, eğitimi daha gerçekçi hale getirmek için kullanıcılara eğitim verdi. Eğitimde seyahat belgesi doğrulama ve yolcu taraması üzerine gösterimler gerçekleşti.

Metaverse’ün gelecekte uzaktan öğrenmenin ilgili bir parçası olması beklenmektedir. Ipsos tarafından mayıs ayında gerçekleştirilen bir ankete katılanların yüzde 66’sı, Metaverse destekli sanal öğrenme uygulamalarının önümüzdeki on yıl içinde insanların hayatlarını önemli ölçüde değiştirmesini beklediğini ortaya koydu. Ayrıca bu, eğlence ve sanal çalışmayı belirtenlerden daha yüksek bir rakama işaret etmektedir. Bununla birlikte insanlar, ilerleyen zamanda Metaverse’ü daha fazla kullanmak isteyecektir. Sektör geliştikçe kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşanması beklenmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Interpol Metaverse Dünyasına Giriş Yaptı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!