Resesyon bir sonraki Bitcoin halving’e kadar sürebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), Elon Musk’a göre bir sonraki blok ödülü yarılanmasına kadarki süreyi resesyonla mücadele ile geçirebilir.

Tesla CEO’su, 21 Ekim’de yaptığı açıklamada dünyanın resesyondan en erken 2024 baharında çıkabileceğini düşündüğünü söyledi.

Musk: Resesyon muhtemelen 2024 Q2’ye kadar sürecek

ABD’nin üçüncü çeyrek GSYİH verilerinin teknik olarak resesyona girildiğini doğrulamasıyla birlikte, en kötü senaryonun ne olabileceğine dair tartışmalar sürüyor.

ABD’nin resesyona gireceğini uzun süredir tahmin eden Musk’a göre, küresel gerileme olasılığı giderek gerçek haline geldi.

Twitter’da resesyonun ne kadar süreceği sorulan CEO, fikrini açıkça söylemedi fakat “Yalnızca tahminde buluyorum, fakat muhtemelen 2024’ün baharına kadar sürecek” diye belirtti.

Musk’ın açıklaması kripto piyasasınca pek iyi karşılanmadı. Makro hareketlere hala duyarlı olan BTC/USD paritesi, Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre 19.000 doların altına geriledi. 

Musk’ın açıklamalarına göre, Bitcoin piyasasında ancak bir sonraki halving, yani blok ödülü yarılanması tarihinde önemli bir trend değişimi görülecek. Halving’in mevcut durumda 1 Mayıs 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor.

Zincir üstü analiz kaynağı Material Indicators, “Bu gerçek olursa, kripto topluluğunun yarısı çoktan akıl hastanesine girmiş olur” yorumunu yaptı.

BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Resesyon bir sonraki Bitcoin halving’e kadar sürebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!