Metaverse işlem hacimleri üçüncü çeyrekte yüzde 80 düşüş yaşadı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi 10 metaverse projesi için, üçüncü çeyrek işlem hacimleri ikinci çeyreğe göre yüzde 80 düşüş yaşadı. Ancak analiz şirketi DappRadar, sanal dünyalara olan ilginin hala devam ettiğini öne sürdü. 

Özellikle Decentraland ve Meta gibi bazı platformlara kullanıcılarını aza indirgemeleri önerilmesiyle birlikte, metaverse endüstrisi son zamanlarda basında kötü şöhret edindi. 

DappRadar, 20 Ekim tarihli bir raporda üçüncü çeyrek işlem hacimleri keskin bir şekilde darbe alırken, bahsi geçen 10 proje için ortalama NFT alım atımlarının ikinci çeyreğe kıyasla yüzde 11,55 düşüş yaşadığını ortaya koydu. 

DappRadar, düşük işlem hacimlerinin ilgi eksikliğine değil, yalnızca varlık fiyatlarının düşmesine neden olduğunu belirtti ve ekledi: 

“Bunun bir yükseliş sinyali olduğunu düşünüyoruz, çünkü bu projelere olan ilginin azalmadığını görüyoruz. Bununla birlikte kripto para fiyatlarında yaşanan düşüş, projelere olan ilgiyi değil işlem hacimlerini etkiledi.” 

En iyi 10 metaverse projesinden sekizi, üçüncü çeyrekte NFT işlem hacimlerinde önemli düşüşler kaydetti ve Yuga Labs’in Otherside koleksiyonu yüzde 74 düşüş yaşadı. 

Bunun yanı sıra, The Sandbox ve eski Minecraft tabanlı NFT Worlds V2 platform sırasıyla yüzde 190 ve yüzde 79 oranında artış göstererek olumlu bir tablo çizdi. 

DappRadar, The Sandbox işlem hacimlerindeki artışı yeni oyun deneyimi ve koleksiyon sunan Alpha Season 3’ün popülaritesine bağladı. NFT Worlds V2’nin Minecraft’tan ayrılmasıyla birlikte üçüncü çeyrekte işlem hacimlerinde yüzde 90 düşüş yaşaması ise “bir alım fırsatı” yaratmış olabilir. 

Sanal arsa taban fiyatları düştü

DappRadar raporu, NFT arsa taban fiyatlarının ortalama yüzde 75 oranında düştüğünü ve bunun da işlem hacimlerinin bu kadar düşmesinin nedenlerinden biri olabileceğini kaydetti. 

Düşen taban fiyatları: DappRadar

DappRadar, sanal ya da başka herhangi bir gayrimenkulün değeri dalgalanmalara maruz kalsa da metaverse gayrimenkullerinin şu anda çok değer kaybettiğini söyledi. Analiz şirketi, düşen fiyatların kripto sektöründeki ayı piyasası ile bağlantılı olduğunun altını çizdi. 

Öte yandan DappRadar, geçtiğimiz hafta kendi metaverse verilerini savunmak zorunda kaldı. Bilindiği üzere DappRadar verileri, Decentraland gibi platformların günlük 40’tan az aktif kullanıcısı olduğu şeklinde yorumlanmıştı. 

Şirket ise, kullanıcı veri aracının genellikle işlemler söz konusu olduğunda, yalnızca kullanıcıların bir blokzinciri ile etkileşimini takip ettiğini ve harcama yapmayan kullanıcılar gibi “blokzinciri tabanlı olmayan faaliyetleri” saymadığını da belirtti. 

The Sandbox, 10 Ekim tarihinde Twitter’da bir gönderi paylaşarak geçtiğimiz 30 gün içerisinde günlük 39 bin aktif kullanıcıya ve aylık olarak da 201 bin aktif kullanıcıya ulaştığını kaydetti. 

Aynı şekilde Decentraland da günlük 8 bin aktif kullanıcı ve aylık olarak da 56.697 aktif kullanıcıya ev sahipliği yaptığını belirtti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Metaverse işlem hacimleri üçüncü çeyrekte yüzde 80 düşüş yaşadı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!