Tesla, üçüncü çeyrekte Bitcoin satmadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrikli araç üreticisi Tesla, bir önceki çeyrekte neredeyse 1 milyar dolarlık satış yapmasına rağmen, üçüncü çeyrekte Bitcoin (BTC) birikiminde bir değişiklik yapmadı.

Şirketin 19 Ekim’de yayınlanan Q3 raporu, bilançosunda 218 milyon dolarlık dijital varlık kaldığını, bu varlıkların değerinde ise düşüş kaydedilmediğini aktardı. Tesla’nın mevcut kur ile yaklaşık 9.720 BTC sahibi olduğu tahmin ediliyor.

Tesla, ikinci çeyrekte Bitcoin birikiminin yüzde 75’ini satmış ve 64 milyon dolar net kârın ardından kasasına 936 milyon dolar eklemişti.

Tesla CEO’su Elon Musk, o zaman yaptığı açıklamada satışın Çin’deki COVID-19 kapanmalarından kaynaklı likidite endişeleri nedeniyle yapıldığını söylemişti.

Şirket, bu satış ile Bitcoin için Şubat 2021’de açtığı 1,5 milyar dolarlık pozisyonun büyük kısmını kapatmış oldu. Tesla, o tarihte en büyük kurumsal Bitcoin yatırımcısı konumundaydı.

Tesla, üçüncü çeyrek genelinde 3,3 milyar dolar kâr, 21,45 milyar dolar ise gelir elde ettiğini aktardı. Sayıların analistlerin beklentilerinden düşük gelmesiyle birlikte, Tesla hisseleri seans sonrası neredeyse yüzde 14 düşüş gösterdi.

Araç şirketi, Musk’ın liderliğinde Dogecoin ödemelerini mümkün kılmak için ocak ayından beri çalışıyor. SpaceX de mayıs ayında DOGE ödemeleri için çalışmaya başladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tesla, üçüncü çeyrekte Bitcoin satmadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!