“Cryptoqueen”in yakınları Almanya’da mahkemeye çıkarıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OneCoin’in “Cryptoqueen” olarak bilinen firari kurucusu Ruja Ignatova’nın üç tanıdığı, Almanya’da dolandırıcılık, para aklama ve bankacılık suçu gibi suçlamalar ile karşı karşıya geldi.

Ignatova ile ilişkili Münihli bir avukat, 18 Ekim’de mahkeme huzuruna çıktı. Avukat, Ignatova adına Cayman Adaları’ndan 19,7 milyon dolar transfer ederek iki apartman dairesi satın almak ile suçlanıyor. Buna ek olarak, Bloomberg’e göre OneCoin müşterilerinin yaptığı 315,4 milyon dolarlık ödemeyi işleyen bir karı-koca da itham ediliyor.

Ignatova, OneCoin’i 2014’te kripto para ve yatırım projesi maskesiyle kurdu. Ne var ki, FBI gibi kuruluşlar kısa süre sonra projenin bir saadet zinciri olduğunu ve hayali işler ve gerçek dışı teknik iddialar ile kullanıcı çektiğini tespit etti.

FBI’a göre OneCoin, 3 milyondan fazla yatırımcıyı yaklaşık 4 milyar dolar dolandırdı. Alman mahkemesi ise şöyle açıkladı:

“Giderek büyüyen değer aslında sahteydi ve madencilik ise yalnızca yazılım ile ‘yapıyormuş gibi’ yapılıyordu.”

Ignatova’nın nerede olduğu 2017’den beri bilinmiyor. OneCoin kurucusu, en son Yunanistan’ın Atina şehrinde görüldü.

FBI, haziran ayında Ignatova’nın adını en çok aranan 10 kaçak listesine ekledi ve tutuklanmasını sağlayacak bilgi verenlere 100.000 dolara kadar ödül vadetmeye başladı.

Ignatova’nın söz konusu üç yakını haricinde, proje yoluyla 105 milyon doları akladığı iddia edilen suç ortağı Christopher Hamilton’a karşı da harekete geçilmişti.

Birleşik Krallık’ta mahkeme, Ağustos 2021’de Hamilton’ın ABD’ye iadesini onaylamıştı. Hamilton, yargılamanın ABD’de devam etmesi için bu yıl eylül ayında iade edildi.

Cryptoqueen’in kardeşi Konstantin Ignatov ise 2019’da para aklama ve dolandırıcılık ile ilgili sayısız suçlamayı kabul etmişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Cryptoqueen”in yakınları Almanya’da mahkemeye çıkarıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!