Interpol kripto suçlarıyla mücadele için ayrı birim oluşturuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol), iddiaya göre kripto paralarla ilişkili suçlar ile mücadeledesini ayrı bir ekip kurarak güçlendirmeyi planlıyor.

Interpol, Hindistan merkezli haber ajansı Business Standard’ın 17 Ekim tarihli haberine göre devletlerin sanal varlıkları içerenler gibi suçlarla mücadelesine yardımcı olmak için Singapur’da özel ekip kuracak.

Interpol, duyuruyu Delhi’de 18-21 Ekim arasında sürecek ve teşkilata üye 195 ülkeden polis memurlarının katılacağı 90’ıncı genel kurul toplantısı öncesi basın konferansıyla yaptı.

Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) gibi kripto paralar için yasal çerçeve oluşturulmamasının emniyet güçleri için işleri zorlaştırdığını düşünüyor. Stock, “Çünkü emniyet güçleri çoğu zaman kripto para suçları hakkında yeterince eğitilmemiş ve donatılmamış oluyor” diye ekledi.

Stock, Interpol’un Hindistan’daki genel kurul toplantısının ajandasında da asıl olarak kripto paralar ve siber suçlara odaklanılması gerektiğini belirtti.

#Crypto currencies are emerging as major threat across the globe: Jurgen Stock, Interpol chief

The Interpol global complex for innovation in Singapore is working on a mechanism to deal with challenges emerging from #Cryptocurency

— Sachin Singh (@sachinsingh1010) October 18, 2022

Hindistan Merkez Soruşturma Bürosu Özel Başkanı Praveen Sinha, siber suçları izlemenin giderek zorlaştığını tekrarladı. Sinha, Interpol’ün küresel düzeyde daha iyi polis kooperasyonu geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Sinha, “Tek cevap uluslararası kooperasyon, koordinasyon, güven ve gerçek zamanlı bilgi paylaşımı” diye ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Interpol kripto suçlarıyla mücadele için ayrı birim oluşturuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!