Magic Eden NFT Özelleştirme Hizmeti için Raindrops ile Anlaştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT pazaryeri Magic Eden, NFT yaratıcılarının kendi özel eşyalarına sahip olmasını istiyor. Ayrıca koleksiyoncuların NFT’lerini kişiselleştirmelerini mümkün kılmak için çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda bir platform oluşturmak için Raindrops ile birlikte çalıştığını duyurdu. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Magic Eden Raindrops ile Botları Oluşturdu!

Boots adlı yükseltme hizmetinin yakın zamanda başlaması planlanıyor. Ayrıca Raindrops protokolü ve Metaplex’in üstünde hazırlanmaktadır. Magic Eden, NFT topluluğunun artan özelleştirme talebine yanıt olarak Boots’u geliştirmiştir. Bu girişim, popüler kültürde NFT’lerin ortaya çıkmasından bu yana topluluk sanatçıları tarafından yaratılan NFT’lerin özelleştirilmesini sağlayacak.

Botlar, NFT sahiplerinin kontrollü ve ücretli bir ortamda NFT’lerindeki avantajlardan faydalanmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca NFT’lerin takas edilmesine olanak tanıyacaktır. Magic Eden’e göre hizmet, yeni ve güvenilir gelir akışları açacaktır. Bu kapsamda, NFT yaratıcılarına da fayda sağlaması beklenmektedir.

Magic Eden özelleştirmeyi, NFT’lerde donatılabilen veya donatılamayan yarı değiştirilebilir token’lar (SFT’ler) olarak tanımlamıştır. Ayrıca NFT’ler gibi, SFT’ler de takas edilebilmektedir. Platform, SFT işlemlerinin bir NFT’nin hem zincirdeki hem de koleksiyoncu cüzdanındaki görüntüsünü güncelleyeceğini doğruladı.

Yeni Girişim, Telif Problemlerinin Artmasından Sonra Geldi!

Boots yükseltme hizmetinin geliştirilmesi, Magic Eden tarafından Coral Cube ile iş birliği içinde geliştirilen, MetaShield adlı bir NFT telif uygulaması sonrasında geldi. Magic Eden başlangıçta, MetaShield’in koleksiyoncuları cezalandırmak yerine yaratıcıları desteklemek için tasarlandığını iddia ederek hareketi savunmuştur. Ancak tepkiler doğtultusunda NFT pazarı, artık kullanıcıların sanatçılara ve yaratıcılara telif ücreti ödeyip ödememeyi seçmelerine izin vereceğini belirterek politikasını değiştirmek zorunda kaldı.

Şirketin geri adım atması, Solana NFT pazarındaki hakim oluşunu Solanart gibi rakiplerine kaptırdıktan sonra geldi. Bir NFT ürünü her satıldığında, NFT telif hakları orijinal yaratıcılara satış fiyatının bir kısmını sunar. Ancak devam eden kripto kışının ortasında, NFT’lerin toplam ikincil satışları beş ay boyunca düşüş yaşamıştır. Ayrıca bu durum, yaratıcıları ve pazar yerlerini uzun süreli ayı piyasasında nasıl hayatta kalacaklarını yeniden düşünmeye mecbur bırakmıştır.

Magic Eden, içerik oluşturucu telif haklarının korunmasına yardımcı olma hedefi doğrultusunda, bir içerik oluşturucu para kazanma hackathon’u kurduğunu da duyurdu. Şirkete göre hackathon, Web3 geliştiricilerini destekleyecektir. Ayrıca yaratıcı merkezli iş modellerini destekleyecek NFT teknolojisi standartlarını oluşturmak hedeflenmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Magic Eden NFT Özelleştirme Hizmeti için Raindrops ile Anlaştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!