Ajman Polisi Metaverse Hizmetleri Sunan İlk Polis Teşkilatı Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BAE, kamu ve özel kuruluşlarında Metaverse’ün geniş çapta benimsenmesine devam ediyor. Bu kapsamda, Ajman Polisi Metaverse’e geçiş yaptı. Açıklamalara göre, Ajman polisi, müşterilerine sanal hizmetler sunan ilk kanun uygulayıcı kurumdur. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Ajman Polisi Metaverse İletişim Sistemini Duyurdu!

Yeni gelişme, Ajman Polis Genel Komutanlığının ilk uzaktan iletişim platformu için destek talep ettiği GITEX Teknoloji Fuarı’ndan sonra gerçekleşmiştir. Yarbay Muhammed Abdullah Abu Shehab’a göre kuruluş, polislik görevlerinde teknolojiyi benimsemenin faydalarından yararlandığı Dubai Metaverse Forumu’na da katılım sağlamıştır. Bu arada polis teşkilatı, GITEX zirvesi sırasında akıllı iletişim sisteminin güncellenmiş versiyonunu tanıttı.

Yeni uygulama birden fazla hizmetle birlikte gelecektir. Ayrıca son programlama dilleri ve yapay zeka ile bütünleştirilmiştir. BAE, sosyal sorunları çözmek için gelişen teknolojiyi benimsemeye çalışıyor. Ayrıca Metaverse, polisin başka bir iletişim kanalı açması için bir yol sağlamıştır. Son GITEX GLOBAL 2022 etkinliğiyle Ajman Polis departmanı, polisliğini geliştirmek için Metaverse’e girmeye hazırlandığını belirtmişti.

Dubai Polis Genel Komutanlığı, yenilikçi uygulamasının yedi dilde hazır destekle geldiğini açıklamıştır. Diller arasında Arapça, İngilizce, Çince, Rusça, Fransızca, Almanca ve İspanyolca bulunmaktadır. Gelişme hakkında yorum yapan Dubai Polisi yapay zeka direktörü Tümgeneral Khalid Nasser Al Razooqi, güncellenen akıllı cihazın, bireysel bilgileri ve sahibi tarafından yapılan diğer işlemleri içeren kişisel bir gösterge panosu içerdiğini belirtmiştir. Buna ek olarak, kullanıcı trafik suçu ve ihlal kayıtlarına da ulaşabilecektir.

Al Razooqi, akıllı uygulamanın araba kazaları vakalarına ilişkin bilgi sağlamak için bir çarpışma algılama sistemi ile donatıldığını açıklamıştır. Ayrıca, ciddi bir kazada insan müdahalesine ihtiyaç duymadan bir tehlike sinyali göndermektedir. Al Razooqi, uygulamanın bakım veya kaza nedeniyle yolun kapanması durumunda kullanıcıyı alternatif bir rota izlemesi konusunda bilgilendireceğini de belirtti. Güncellenen uygulama görme engellilerin yanı sıra kadın ve çocuklara da hitap etmektedir. Ayrıca her grubun gerektiğinde yardım talep etmesine olanak sağlamaktadır.

Dubai Metaverse’ü Halka Özel Tasarlıyor!

Dubai Hükümdarı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum’un liderliği tarafından yönlendirilen BAE, küresel bir Metaverse merkezi olma yolunda ilerliyor. Hükümdar’ın vizyonuna göre Dubai’nin Metaverse projesi, Emirates GSYİH’sının daha da büyümesini sağlayacaktır. Veliaht Prensi tarafından yönetilen Dubai Metaverse Stratejisi, öncelikli olarak bazı odak noktalarına sahip olarak bilinir.

Proje, inovasyon, hükümetin Metaverse teknolojisi uygulaması ve yerel yetenek geliştirme etrafında dönmektedir. Ayrıca strateji, ülkedeki Blockchain işletmelerinin sayısını artırmayı hedeflemektedir. Buna ek olarak büyük iş fırsatları yaratmayı da içerir.

Dubai’nin dijital ekonomi hamlesini genişletmesi, petrolden elde ettiği geliri çeşitlendirmeyi amaçlamaktadır. Böylece, eylül ayında açıklanan Dubai Metaverse Stratejisi, ülkenin dijital ekonomi hamlesinin gücü olarak kabul edilir. Birçok kamu ve özel kuruluş, sanal ekosistemde varlıklarını duyurdu.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ajman Polisi Metaverse Hizmetleri Sunan İlk Polis Teşkilatı Oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!