Haftanın öne çıkan NFT haberleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkçe karşılığı “değiştirilemez token” olan non-fungible token (NFT) blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan token demektir. Alışılagelmiş coin ve token kavramından farklı biçimde çalışan NFT; benzersiz, değiştirilemez, orijinalliği ve mülkiyet hakkı mutlak olan bir varlıktır. Non-fungible tokenler her birini “eşsiz kılan” özellikler barındırır. NFT sahibi olan kişi bilir ki, elindeki tokenin bir örneği daha yoktur.

Eşsiz tokenler (NFT) genellikle koleksiyon, dijital sahiplik ve mülkiyet hakları alanında tercih ediliyor. Kripto sanat eserleri, dijital koleksiyon ürünleri ve çevrim içi oyunlarda yer alan eşsiz dijital öğeler şeklinde karşımıza çıkıyor.

NFT’lerin alınıp satıldığı “NFT pazaryeri” denilen platformlardan birçok farklı NFT’ye ulaşabilir, alıp satabilirsiniz. Ciddi maddi değerlere sahip NFT’lerin ticari değerinin olmasından dolayı, birçok yatırımcıyı kendine çeken bir alan olarak gün geçtikçe popüler hale gelmeye başladı.

Biz de geçtiğimiz hafta NFT alanında gerçekleşen güncel ve popüler haberleri size aktarıyoruz:

Hazır giyim sektörü, NFT pazarının zirvesine oturdu

Hazır giyim ve lüks tüketim endüstrisi, 2020’den bu yana en çok NFT çıkaran sektörler oldu. Endüstrideki 52 markadan 19’unun, 2 yıl içerisinde en az 1 NFT çalışmasına imza attığı görüldü. Bunun, sektör içerisinde yüzde 36’lık bir orana tekabül ettiğinin de altı çizildi. Çalışma kapsamına alınan markalar arasında; Louis Vuitton, Playboy, Dolce & Gabbana, Original Penguin, Givenchy, Adidas, Gucci, Gap, Balmain, Nike, Hublot, Bulgari, Burberry, Lacoste, Prada, Macy’s ve Puma da yer aldı.

CNN, NFT projesi Vault’un fişini çekiyor

Dünyaca ünlü haber kanalı CNN, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı yeni bir açıklamada ‘Vault’ isimli NFT projesine “Elveda” deme kararı aldığını duyurdu. Şirket, söz konusu karar için herhangi bir gerekçe bildirmedi. İlk kez geçen yıl piyasaya sürülen Vault NFT’ler, dünya tarihine geçen önemli haberlerin anısına oluşturuluyordu.

Ünlü sanatçı Damien Hirst, NFT projesi için canlı yayında sanat eseri yaktı!

İngiltere’nin yaşayan en zengin sanatçısı Damien Hirst, The Currency ismini verdiği NFT projesine ait milyonlarca dolarlık sanat eserlerini ateşe vermeye başladı.

Hirst, 11 Ekim’de Londra galerisinde canlı yayın düzenleyerek The Currency projesinden yüzlerce sanat eserini artık NFT formunda oldukları için yaktı.

Ukraynalı sanat müzesi, Binance NFT’de NFT koleksiyonu çıkarıyor

Ukrayna’nın Kharkiv şehrindeki Kharkiv Sanat Müzesi, kripto para borsası Binance’in alım-satım platformu Binance NFT’de yeni bir NFT koleksiyonu piyasaya süreceğini duyurdu. Koleksiyondaki NFT’ler, 13 Ekim Çarşamba itibariyle açık artırmaya çıkarıldı. Satışlardan elde edilecek gelirlerin, Ukrayna’nın kültürel mirasını korumayı hedefleyen müzenin ihtiyaçları için harcanacağı ifade edildi.

CoinShares, NFT fiyatlarını ölçen Twitter botu başlattı

Dijital varlık yöneticisi CoinShares, kullanıcıların belirli NFT’lerin makul değerini kontrol etmelerini sağlayacak deneysel bir Twitter botu başlattı.

Şirket, 13 Ekim tarihinde Twitter’da CoinSharesNFTAI isimli yeni botu duyurdu. CoinShares, CoinSharesNFTAI botunun algoritmasının bir NFT’nin “makul değerinin” belirlemek için OpenSea’den farklı veri kümelerini toplamaya odaklandığını açıkladı.

Kraken yöneticisinden NFT açıklaması

NFT işlem hacimleri geçtiğimiz ocak ayından bu yana yüzden 98 düşmüş olabilir, ancak sektördeki bazı yöneticiler Cointelegraph’a teknoloji gelişmeye ve olgunlaşmaya devam ettiği sürece korkulacak bir şey olmadığını söyledi.

Kraken borsasının Avustralya genel müdürü Jonathon Miller, “NFT piyasalarındaki faaliyet ve işlem hacimlerinin geçtiğimiz eylül ayında yavaşlamasına rağmen, hala kurumsal düzeyde ve kullanım koşullarındaki büyümelerde olumlu benimseme sinyalleri alıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Anthony Hopkins’in NFT koleksiyonu dakikalar içinde satıldı!

Oscar ödüllü ünlü aktör Anthony Hopkins’in “The Eternal” isimli ilk NFT koleksiyonunun tamamı 10 dakikadan kısa bir süre içinde satıldı.

Koleksiyon, NFT ve Web3 odaklı tasarım ajansı Orange Comet Inc. ortaklığında oluşturuldu. “The Eternal” NFT koleksiyonu, ünlü aktörün uzun soluklu kariyeri boyunca farklı performanslarından ilham alan 1.000 orijinal sinematik sanat eserinden oluşuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan NFT haberleri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!