GK8, Brezilya’da faaliyet göstermek için lisans alıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital varlık saklama şirketi GK8, Brezilya merkezli kripto holding şirketi 2ND Market ile Brezilya’da kripto para ürün tekliflerini genişletmek için iş birliğine imza attı. İki şirket de bu ortaklığın, Latin Amerika’nın en büyük ekonomisinde yaygınlık kazanmayı desteklemesini umuyor. 

İş birliği kapsamında GK8, 2ND Market’a Brezilyalı kullanıcıların daha geniş aralıktaki kripto ürünleri ve hizmetlerine erişebilmesi için lisans verecek. Özellikle 2ND Market, kullanıcıların merkeziyetsiz finans (DeFi) ve Web3 kripto varlıklarına erişmelerine izin vermek için GK8’in çoklu saklama cüzdanı olan MetaMask Institutional ile entegrasyonlarını kullanacak. 

2018 yılında kurulan GK8, iki yıl önce 1 milyar dolar iken, şu anda 50 milyar dolar değerinde dijital varlığı yönetiyor. Şirket, siber saldırıları ortadan kaldırmak için hava boşluklu Cold Vault’u kullanıyor. GK8, ayrıca daha önceleri Stellar blok zincir ağı ve State Street-Backed Securrency’nin yanı sıra kripto alım satım platformu INX ile ortaklık kurmuştu. 

2ND Market ise, altyapı ve kripto kullanılabilirliği arasında köprü kurmak için teknoloji ekosistemi olarak faaliyet veriyor. Holding şirketi, Brezilya’da kripto entegrasyonları ve benimsemeleri desteklemek için birçok kuruluş işletiyor. 

GK8, Brezilya’da kripto benimsemelerindeki artış üzerine çalışma yapan kripto borsası KuCoin’in çalışmasına göndermede bulundu ve söz konusu ortaklığın temel nedenlerinden birinin de bu olduğunu belirtti. KuCoin bildirisine göre, Brezilyalıların neredeyse yüzde 16’sı (34,5 milyondan fazla insan) Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto varlılara yatırım yapıyor. Başka bir kripto borsası olan Gemini tarafından geçtiğimiz nisan ayında yapılan çalışmalar da, kripto varlıkların dünyada en fazla Brazilya’da yaygınlık kazandığını ortaya koydu.  

Brazil is going deeper into CBDC with a new test from Mercado Bitcoin. https://t.co/F5FYMo9iLa

— Cointelegraph (@Cointelegraph) May 25, 2022

Brezilya’da kripto benimsemeleri birçok açıdan büyümeye devam ediyor. Brezilya vergi dairesi, geçtiğimiz ağustos ayı itibarıyla 12 binden fazla şirketin dijital varlıklara yer verdiklerini kaydetti. Bununla birlikte Rio de Janeiro, kısa süre önce vergi ödemelerinde kripto varlıkları kabul etmeye başlayacağını duyurmuştu. 

GK8’in kurucu ortağı ve CEO’su Lior Lamesh’e, Cointelegraph ile gerçekleştirdiği röportajda Brezilya’daki kripto paranın durumu hakkında soru yöneltildiğinde hem yükselen enflasyonun hem de çöken yerel para biriminin, benimseme konusunda itici güce sahip olduğunu söyledi ve şunları ekledi: 

“Enflasyonun yüzde 10 artar ve Brezilya reali zayıflamaya devam ederken, kripto para kullanımının neden yaklaşık yüzde 16’da kaldığı şaşırtıcı değil. Brezilya, aslında Chainalysis benimseme endekslerine göre 7’inci sırada yer alıyor ve ABD’nin çok gerisinde değil. Makroekonomik rüzgarların kripto benimsemelerinin daha da artıracağına inanıyoruz.” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
GK8, Brezilya’da faaliyet göstermek için lisans alıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!