Türkiye blockchain’de örnek ülke olacak: Binance özel röportaj

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para ve blockchain alanında Türkiye’de atılan adımlar, küresel oyuncuların dikkatini çekmeye devam ediyor. Yerel kripto para ekosistemindeki hızlı büyümeye dahil olmak isteyen Binance, 2019 yılı sonunda Türkiye faaliyetlerine start verdi. 

Cointelegraph Türkiye’de gerçekleştirilen ilk röportajlardan birine 2019 sonunda konuk olan CZ, Türkiye’ye ilişkin planlarını aktarmış ve “Hedefimiz, Türk topluluğunun çıkarlarına en iyi şekilde hizmet etmek ve taleplerine karşılık vermek” diye konuşmuştu. 

Aradan geçen üç yıllık süreci Cointelegraph Türkiye için değerlendiren Binance Bölge Başkanı Gleb Kostarev, şirketin Türkiye yatırımlarını sürdürmek adına istihdam ve yeni iş sahaları anlamında önemli atılımlar yaptıklarını ifade etti.  

“Bu yıl içerisinde birçok üniversite ve üniversite toplulukları ile temasa geçerek Binance olarak Türkiye’de farkındalığımızı artıracak adımlar attık” diye açıklayan Kostarev, sosyal sorumluluk başta olmak üzere Türkiye’de finansal okuryazarlık alanında çalışmalarını sürdüreceklerinin sinyalini verdi. 

Türkiye blockchain konusunda diğer ülkelere örnek olacak 

Binance için en kritik ülkelerden biri olan Türkiye’nin aktif kripto kullanıcısında dünyada öncü ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Kostarev, “Türkiye’nin birçok alanda olduğu gibi blockchain konusunda da diğer ülkelere örnek olacağını düşünüyoruz” dedi ve ekledi:  

“Türkiye’deki bu önemli potansiyelin farkındayız ve kullanıcılarımız için buradaki yatırımlarımızı artıracağız. Yeni iş birlikleri ile onlara sunduğumuz deneyimi daha mükemmelleştirmek ve ağımızı güçlendirmek istiyoruz.” 

Türkiye’nin yeni teknolojileri yakından takip eden, hem kurumsal hem de bireysel anlamda yüksek adaptasyon sağlayan önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Binance yöneticisi, genç nüfusun ülkede faaliyete geçen küresel devlerden beklentisinin büyük olduğunu kaydetti. 

500 milyon dolarlık Web3 fonu hazır! 

Binance yol haritasında Web3’ün ayrı bir önem taşıdığına değinen Kostarev, yatırım ve kuluçka merkezi Binance Labs ile harekete geçerek Web3 teknolojilerine özel yarım milyar dolarlık bir fon ayırdıklarını müjdeledi:  

“Bu fon, kripto para birimlerinin kullanım alanlarını genişletebilecek ve Web3 ile blockchain’in benimsenmesini sağlayabilecek projelere yatırım yapmak için kullanılacak.” 

Binance yöneticisi Web3 teknolojisini büyük ölçüde makine öğrenimine, yapay zekaya (AI) ve blockchain teknolojisine dayanan yeni nesil internet teknolojisi olarak tanımladı. Binance olarak, Web3 kavramının merkezinde yer aldıklarını öne süren Kostarev, “Sektördeki deneyimlerimiz ve liderliğimizin verdiği sorumlulukla kullanıcılarımız için ileriye dönük tüm teknolojileri hızla benimsiyor ve destekliyoruz” diye konuştu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Türkiye blockchain’de örnek ülke olacak: Binance özel röportaj
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!